Omroep Brabant radionieuws straks ook op Google Assistent

26 juli 2018 om 19:56
nl
Het radionieuws van Omroep Brabant kun straks ook beluisteren via de Nederlandstalige Google Assistent. Je hoeft alleen maar 'Luister naar Omroep Brabant' te zeggen.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

De Google Assistent is een hele uitgebreide, stemgestuurde hulp. Je kunt vragen stellen en opdrachten geven. Maar je kan de Assistent ook zo instellen dat hij 's ochtends waarschuwt als er bijvoorbeeld een file op de weg is. De Assistent is Googles antwoord op bijvoorbeeld Siri. 

De nieuwe service van Omroep Brabant is vanaf maandag zeven dagen per week beschikbaar. Doordeweeks publiceren we zes bulletins per dag, in het weekend publiceren we er twee. Ze duren ongeveer een minuutje en worden afgesloten met het Brabantse weerbericht.

Veelbelovend
Hoofdredacteur Renzo Veenstra ziet de nieuwe service als een eerste stap in een nieuwe richting. "Tot nu toe moesten gebruikers altijd hun vinger of muis gebruiken om ons nieuws online op te vragen. Nu kunnen ze gewoon hun stem gebruiken. Ik verwacht veel van deze ontwikkeling en daarom gaan we snel experimenteren met andere toepassingen."

De app is er niet alleen voor Android gebruikers. Ook mensen met een iPhone kunnen ermee aan de slag. De app is voor hen los te downloaden in de Apple Store. Later dit jaar kunnen de radiobulletins van Omroep Brabant ook worden afgespeeld via slimme luidsprekers zoals de Google Home. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.