Het was weer bloedheet in Brabant, maar het hitterecord is niet gebroken

27 juli 2018 om 11:03
nl
Het was vrijdag weer heet in onze provincie. De temperaturen liepen hoog op, maar er werden geen records gebroken. De warmste plek in Brabant was Gilze-Rijen met 37,5 graden.
Geschreven door

Het noodweer van donderdagavond op verschillende plaatsen zorgde duidelijk niet voor verkoeling. De regen kwam met bakken uit de lucht en er waren flinke windstoten en hagelbuien. Maar vrijdagochtend was het in no-time weer bloedheet. In Eindhoven werd een lokaal warmterecord gebroken: voor het eerst sinds 1951 was het 36,7 graden.

In Volkel liep de temperatuur op tot 36,8 graden en op veel Brabantse plaatsen lag de temperatuur om zes uur nog boven de 35 graden. De kans is klein dat we vrijdagavond opnieuw een heftige zomerstorm krijgen. Door alle buien is de grootste spanning uit de lucht. Volgens de weerman zou in het westen van de provincie nog wel een onweersbui kunnen ontstaan.

Bijzonder
Het zijn drukke tijden voor weerman Reinout van den Born van MeteoGroup. Media en andere bedrijven willen nu veel vaker weten wat de weersverwachtingen zijn. "Deze periode is zó bijzonder. Het is al tweeënhalve maand zomer! D'r komen een aantal factoren bij elkaar. Het vocht is uit de grond zodat alle zonnestralen in warmte worden omgezet. De temperatuur gaat uit zijn plaat en wij gaan uit onze adrenalineplaat."

In de Zeeuwse plaats Westdorpe werd het vrijdagmiddag 38,1 graden. Het was daarmee de warmste plek van Nederland. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!