Vooral schuttingen, zonweringen en bomen bezweken onder zomerstorm, zeggen verzekeraars

27 juli 2018 om 12:47
nl
Verzekeraars maken de schade op na de zomerstorm van donderdag. Interpolis in Tilburg meldt dat er 75 procent meer meldingen zijn binnengekomen dan op een gewone donderdag.
Profielfoto van Audrey Verhagen
Geschreven door
Audrey Verhagen

Waterschade en omgevallen bomen hebben voor veel ellende gezorgd. Joost van Buchem van Interpolis denkt de meeste schademeldingen nu wel binnen te hebben. "Donderdagavond hadden we al 30 procent meer schademeldingen binnen. Vrijdagmiddag was dat 75 procent. We hebben 204 meldingen méér gehad dan op een gewone dag."

Van Buchem waagt zich niet aan een vergelijking. "Deze storm was heftig en heel lokaal.  Stormen zijn moeilijk te vergelijken. Veel van de meldingen komen uit Roosendaal."    

Volgens verzekeraar ZLM valt het aantal schademeldingen mee. Oscar Monshouwer van ZLM vertelt dat er zo'n zestig tot zeventig meldingen meer zijn binnengekomen dan op een normale dag. Hij maakt een top drie van schademeldingen. "Schuttingen, zonwering en wateroverlast. Dat laatste vooral door het riool dat het water niet aankon. Al met al geen grote calamiteiten. Het was gewoon een storm."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.