FC Eindhoven heeft elfde contractspeler binnen, maar het team is nog lang niet compleet

27 juli 2018 om 14:40
nl
Voetballen doe je met elf spelers. Maar lang leek het erop dat FC Eindhoven niet genoeg spelers had om op te stellen. Vrijdag legde de eerste divisieclub dan eindelijk de elfde contractspeler voor dit seizoen vast. De Belgische middenvelder Karim Essikal tekent tot medio 2019 bij FC Eindhoven. De 22-jarige Belg komt over van Beerschot-Wilrijk. Hij trainde al sinds begin juli mee met de Brabantse club.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

FC Eindhoven is er nog niet. De club moet minstens zestien contractspelers hebben om mee te mogen doen aan de competitie, dus de trainer David Nascimento zoekt verder naar talent. Hij neemt ondanks het kleine budget van de club echter niet met iedere speler genoegen. 

Gyamfi Kyeremeh, Stevy Okitokandjo en Ibrahim Maaroufi die ook mee trainden om te laten zien wat ze konden, mogen weer vertrekken. 

De club heeft de laatste weken al heel wat testspelers de deur gewezen. Zo zijn ook Shadrach Eghan en Raphael Devill al vertrokken. “We hebben nu nog vier testspelers”, aldus de clubwoordvoerder. “Daan Simonse, Dani Koks, Marcelo Lopes en Siebe Van der Heyden.”  Op 17 augustus wacht FC Eindhoven de beladen eerste competitiewedstrijd tegen stadsgenoot Jong PSV. “De technische commissie is hard aan het werk. We hebben er vertrouwen in dat we bij de competitiestart goed voor de dag kunnen komen.”

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!