Ondanks de hitte handtekeningen inzamelen tegen gaswinning, want de deadline nadert

27 juli 2018 om 14:30
nl
In Loon op Zand willen ze af van de gaswinning die er in het gebied plaatsvindt en daarom verzamelden een aantal raadsleden vrijdag handtekeningen. Op het Looiershof in het centrum van het dorp staat een statafel waar mensen af en aanlopen om hun steun te betuigen. En hoewel de gaswinning een hot item is, is het weer misschien nog wel heter.
Profielfoto van Birgit Verhoeven
Geschreven door
Birgit Verhoeven

“We hebben al een heel pak flesjes water op met z’n drieën”, zegt VVD raadslid Frank van Wel. De parasol naast de tafel moet de mensen die komen tekenen uit de zon houden. “Ik heb me ook maar goed ingesmeerd”, zegt van Wel.

Dat het zo ontzettend warm is, weerhoudt mensen er niet van om even een krabbeltje te zetten.

 

Wachten op privacy instellingen...

De raadsleden verzamelen handtekeningen voor een petitie tegen het gaswinnen. De minister vindt het namelijk een goed idee om extra gaswinning in het gebied goed te keuren. De gemeenteraad van Loon op Zand wil eigenlijk helemaal af van die gaswinning. 

 

Wachten op privacy instellingen...

Dat deze handtekeningeninzamelactie gebeurt op zo’n dag waarop je liever met een ijsje in het zwembad ligt, ligt aan de deadline voor de handtekeningen. Die moeten voor 1 augustus in Den Haag aan zijn gekomen. Toch laat raadslid Peter Flohr zich niet in de weg zitten door de hitte. Sterker nog, dat er zoveel mensen hun steun betuigen terwijl het zo warm is, doet hem goed.

 

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.