'Verplicht vrij' vanwege de hitte, koeling van slager William trekt het 's middags niet

27 juli 2018 om 16:36
nl
De deuren van de slagerij van William Martens gaan tijdens deze hete dagen eerder open. Ook gaan ze eerder op de dag weer dicht. De koeling kan niet op tegen deze tropische temperaturen, en dat is niet goed voor zijn producten. En dus heeft de slager uit Loon op Zand 's middags verplicht vrij.
Profielfoto van Birgit Verhoeven
Geschreven door
Birgit Verhoeven

“Ik ga van 7 tot 1 open, een echt tropenrooster dus”, zegt Martens. En dat is nodig, omdat de koelingen het niet meer aan kunnen.  “Anders bederven de producten in de toonbank. En dat wil je niet”, zegt de keurslager. “Kwaliteit staat bij ons voorop. We halen het vlees er zo weer uit. En dan gaan we naar huis. Het is niet anders.”  

Wachten op privacy instellingen...

 

Voor de ervaren slager is dit een bijzondere situatie. “Ik heb dit in 27 jaar nog nooit meegemaakt, dat het zo warm is”, zegt Martens. “Ik had er van te voren wel over nagedacht wat ik zou doen, maar ik heb het nooit in werking hoeven zetten.” Teleurstelde klanten levert het nieuwe rooster niet op. “Soms staan er rond 1 uur nog mensen voor de deur, en die laten we dan snel nog binnen.”

'Ik kan er wel aan wennen'

Toch vindt Martens het niet vervelend. “Ik ga zo lekker in het zwembad liggen op de camping. Ik kan er wel aan wennen zo, halve dagen werken”, lacht hij. Het gewone rooster gaat weer in wanneer de temperatuur weer onder de 30 graden komt. Tot die tijd, geniet de slager nog even van z’n vrije middagen. 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.