Robin van Roosmalen over MMA: 'Mijn staande werk is uitstekend, mijn grondwerk kan nog beter'

27 juli 2018 om 16:13
Robin van Roosmalen nam het in 2017 ook al op tegen Petchpanomrung Kiatmookao, toen om de GLORY-titel.
Robin van Roosmalen nam het in 2017 ook al op tegen Petchpanomrung Kiatmookao, toen om de GLORY-titel.
Twee weken in Miami, dan even in Nederland en dan weer terug naar de VS. Kickbokser Robin 'Pokerface' van Roosmalen (28) uit Den Bosch werkt in de Amerikaanse sportschool keihard aan zijn herstel nadat hij door een ontstoken slijmbeurs de wedstrijd tegen Petchpanomrung Kiatmookao af moest zeggen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

De regerend kampioen in het vedergewicht (-65 kilogram) zou tegen ‘Petch’ zijn wereldtitel verdedigen. “Maar dat gevecht komt er zeker nog. Het stond gepland en ik wil graag tegen hem vechten”, aldus ‘Pokerface’. 

Stap voor stap
"Ik heb hier een goede sportarts en bouw langzaam op. Zo’n acute slijmbeursontsteking is heel pijnlijk. De eerste twee weken kreeg ik zware medicatie en kon ik niets doen. Daarna heb ik nog twee weken extra rust genomen. Ik ben net weer begonnen met trainen, fysiotherapie en lichte techniektrainingen. Sparren mag nog niet. In een duel kan ik een explosieve stoot geven die mijn schouder nog niet aankan. We moeten stap voor stap kijken hoe het gaat, anders blijf je met de blessure zitten.”

Tekst gaat door onder de video.

Wachten op privacy instellingen...

Botsende stijlen
Als liefhebber zat hij 21 juli voor de tv om de wedstrijd van 'Petch' tegen Kevin VanNostrand te bekijken. De winnaar van dit gevecht om de interim-titel zou het tegen Van Roosmalen opnemen. Na een split decision wezen twee juryleden Petch als winnaar aan. “Ik heb het puur als liefhebber bekeken en niet als voorbereiding op een tegenstander. Ik vond het een hele saaie partij, ik was van geen van beiden onder de indruk. Ik had iets meer van ze verwacht. Jammer, maar het is zoals het loopt. Hun boksstijlen botsen ook met elkaar. ”

MMA
De ervaren kickbokser maakte in februari 2016 ook zijn MMA-debuut. Daarna volgden twee wedstrijden, die hij beiden won. Het derde MMA-gevecht in het najaar van 2017 moest hij annuleren vanwege een oogblessure. “De MMA bevalt me prima. Het ligt me goed, de sfeer is vergelijkbaar met die van het kickboksen.”

Zijn eerste MMA-gevecht won hij na een knock-out in de tweede ronde. Het tweede gevecht werd al in de eerste ronde beslist door een paar goede beentrappen. Maar hij kan nog bijleren, weet de Bosschenaar. “Niets is perfect. Mijn staande werk is uitblinkend ten opzichte van de anderen. Maar mijn grondwerk kan wat beter en ook het worstelen kan bijgeschaafd worden. Daar gaan we zeker aan werken. Als ik me ergens mee bezighoud, wil ik ook de beste zijn en winnen.”

Wachten op privacy instellingen...