Dartslegende Braulio Roncero overleden: 'Mooie dag werd opeens gitzwart' - Omroep Brabant
Video

Dartslegende Braulio Roncero overleden: 'Mooie dag werd opeens gitzwart'

27 juli 2018 om 22:52
nl
Darter Braulio Roncero uit Oss is overleden. Hij was al lange tijd ziek. Roncero was de eerste Nederlandse darter die meedeed aan het PDC World Championship. Dat was in 1999.
Geschreven door

Een jaar eerder stond Roncero op het podium van het vermaarde 'Lakeside', het officieuze WK van de bond BDO. De geboren Spanjaard speelde vaak met Raymond van Barneveld in het Nederlands team. 

Emotionele Barney
Van Barneveld heeft een emotioneel eerbetoon aan Roncero geschreven. “Rust zacht me lieve Koemannetje”, schrijft hij onder meer.

Ook de Osse dartsvereniging OHDC staat stil bij het overlijden van haar oud-lid. "We zijn ontzettend dankbaar dat we hem als lid van onze vereniging mochten beschouwen en van zijn talent hebben kunnen genieten."

'Zoveel mooie dingen met je meegemaakt...' 
Rijenaar Willy van de Wiel herinnert zich de vele kampioenschappen die hij samen met Roncero mocht meemaken. "We gaan je missen, vriend." Ook Braulio's plaatsgenoot Gino Vos laat van zich horen. "Maatje, ik heb zoveel mooie dingen met je meegemaakt en ook heel veel geleerd van jou. Nu heb je rust. We zullen je nooit vergeten!" Bosschenaar John Sterk vult aan: "De dartswereld gaat je missen. Je was een fantastische darter!"

Het overlijdensbericht verraste dartsverslaggever Arjan van der Giessen, die dit te horen kreeg van Raymond van Barneveld. "Dit maakt deze mooie dag opeens gitzwart..." De Brit Alan Norris noemt de Ossenaar een 'true gentleman and legend on the board'. Boxtelaar Dick van Dijk spreekt van 'een waar icoon'. Voor de Tilburgse darter Benito van de Pas was Roncero een van zijn grote idolen. "Ik speelde competitie en Super League met hem. Hij leerde me hoe te spelen onder druk. RIP, mijn vriend!"

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.