Agent mishandeld na ruzie over foutgeparkeerde auto: 'Dit gaat alle fatsoensnormen te buiten'

28 juli 2018 om 12:58
nl
Een vechtpartij op de Markt in Uden is vrijdag helemaal uit de hand gelopen. Een politie-agent werd door een agressieve man tegen zijn hoofd geslagen. Het ging allemaal om een foutgeparkeerde auto. “Alle fatsoensnormen zijn overtreden”, zegt de korpsleiding. Met de agent gaat het goed, meldt een woordvoerder.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Twee politiemensen reden vrijdagavond over de Markt toen ze op de stoep voor een snackbar een auto zagen staan met daarbij een aantal mensen. Toen de agenten bij het groepje informeerden naar de eigenaar van de auto werden ze meteen agressief benaderd door een man, die begon te schelden, bedreigen en beledigen.

Wapenstok
Al schreeuwend kwam hij vlak voor de agent staan, die hem daarop wegduwde. De man haalde vervolgens met zijn hand uit naar het hoofd van de agent, die een klap maar net kon afweren. De vlam sloeg in de pan en omstanders begonnen zich met de situatie te bemoeien. De agressieve man sloeg de agent een paar keer hard tegen zijn hoofd. De politieman verzette zich door zijn wapenstok te gebruiken en dat had effect. Met veel moeite kon de man uiteindelijk worden aangehouden.

De dader is een 31-jarige inwoner van Uden, een bekende van de politie. Hij zit vast en wordt verhoord. 

Trieste gebeurtenis
De leiding van de politie Oost-Brabant vindt het onacceptabel wat er vrijdagavond in Uden is gebeurd: “Dit gaat alle fatsoensnormen te buiten. Helaas hebben onze agenten vaker te maken met geweld en dit is op geen enkele manier goed te praten. Politiemensen moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Het is goed dat er aangifte is gedaan van deze trieste gebeurtenis. Het is aan het Openbaar Ministerie om deze zaak verder af te handelen. Waar mogelijk zullen wij de betrokken agenten ondersteunen”, zo laat de eenheidsleiding weten.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.