PSV sluit oefencampagne af met zege tegen Valencia, FC Den Bosch rolt Surinaams elftal op

De voorbereiding voor het nieuwe seizoen in de Eredivisie is weer in volle gang. Maar liefst vijf Brabantse ploegen speelden zaterdag een oefenwedstrijd. PSV, FC Den Bosch en TOP Oss wisten te winnen, Willem II en NAC gingen onderuit.
Profielfoto van der Valk Tobias van
der Valk Tobias van

PSV-Valencia (2-1)
Als afsluiter van de PSV Fandag speelden de Eindhovenaren een oefenwedstrijd tegen Valencia. De laatste oefenpot in aanloop naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Voor de ploeg van trainer Mark van Bommel was het een goede afsluiter van de oefencampagne. Het eerste half uur speelde PSV nog slordig, maar uiteindelijk was het de verdiende winnaar.

Tegen de verhoudingen in kwamen de bezoekers op voorsprong. Carlos Soler maakte de openingstreffer, al had het ook veel weg van een eigen doelpunt van Denzel Dumfries. Luuk de Jong bracht PSV na ruim een half uur spelen op gelijke hoogte via een kopbal. Vijf minuten voor rust maakte Gaston Pereiro vanuit een strafschop de 2-1, nadat de Jong was neergehaald in het strafschopgebied. Dat bleek later ook de eindstand.

Willem II - KV Mechelen (0-1)
Willem II begon op redelijke oorlogssterkte tegen KV Mechelen, dat afgelopen seizoen degradeerde naar het tweede niveau in België. Onder andere de felbegeerde Fran Sol begon in de basis. Maar het leidde niet tot een overwinning.

KV Mechelen kwam al snel in de wedstrijd op voorsprong. In de achtste minuut schoot Cornet de 0-1 tegen de touwen. Hoewel Willem II de eerste helft vaker de bal had, wist Mechelen de voorsprong mee de rust in te nemen. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet bijzonder. Beide ploegen wisten nog een aantal kansen te creëren, maar gescoord werd er niet meer, waardoor de Tilburgers de tweede oefenwedstrijd op rij verloren.

NAC-Excelsior (1-4)
Het duel tussen NAC en Excelsior was vooraf vooral bijzonder voor de kersverse NAC-coach Mitchell van der Gaag. Hij speelde immers tegen de club waar hij vorig seizoen zo knap elfde mee werd. Met zijn nieuwe club wist hij echter nog niet te imponeren. In Zundert verloor NAC met 4-1 van de ploeg uit Rotterdam.

In de eerste helft kwam Excelsior op een 2-0 voorsprong door goals van Mattheij en Burnet. In de tweede helft deed Verschueren nog wat terug namens de ploeg uit Breda, maar dankzij goals van Mahmudov en El Hankouri bleef Excelsior NAC ruim voor.

FC Den Bosch - Suriname (4-0)
FC Den Bosch wist tegen het nationale elftal van Suriname een ruime overwinning binnen te halen (4-0). De ploeg, die deze week in handen kwam van de Georgiër Kakhi Jordania, had weinig te duchten van de nummer 153 van de FIFA-wereldranglijst.

FC Den Bosch kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong door goals van Van der Sande en Azizof. In de tweede helft kwamen daar treffers van Kaars en Rodriguez bij.

TOP Oss - HSV Hoek (3-0)
TOP Oss had in een vriendschappelijke duel in eigen stadion weinig te duchten van de Amateurs van HSV Hoek. Aanvaller N'Koyi was het goudhaantje voor de Ossenaren met twee goals (0-2 en 0-3) nadat Van der Biezen de score had geopend.