In een golfkarretje langs voormalige recreatiewoningen op Parc Patersven: 'Grote tuinen, veel groen'

28 juli 2018 om 22:18
De woningen op Patersven worden massaal te koop gezet.
De woningen op Patersven worden massaal te koop gezet.
Wonen in het zuiden van Brabant in een huis dat je nu voor een spotprijsje kunt kopen. Met een grote tuin, tussen het groen en met een BN'er als buurvrouw. Klinkt aantrekkelijk, toch?
Profielfoto van Anja de Loos
Geschreven door
Anja de Loos

Dat dachten de ruim vijftig bezoekers van de Open Huizendag op Parc Patersven ook. Makelaar Lucas Beek heeft meer dan dertig huizen op het voormalig recreatiepark in de aanbieding, die zaterdag bijna allemaal bezichtigd konden worden. Belangstellenden werden door hem rondgereden in een golfkarretje.

Wachten op privacy instellingen...

De prijzen van de woningen zijn laag, omdat het aanbod zo groot is, vertelt Beek. Sinds twee jaar is het toegestaan om permanent te wonen op het park. De bewoners van het park hebben jarenlang gestreden om dat mogelijk te maken. Toch gaan er juist veel huizen in de verkoop, sinds de huiseigenaren de strijd gewonnen hebben. Dat komt doordat er veel woningen verhuurd werden door de eigenaren. Nu er permanent gewoond mag worden, is het voor die eigenaren gunstiger hun huis te verkopen en dat doen ze dan ook massaal.

Verkassen
Het is heerlijk wonen op Patersven, vertelt Marit Flooren. Zij verkoopt haar huis vanwege gezondheidsredenen. Want als lopen en autorijden lastig worden, zit je wel erg ver overal vandaan. “Er zijn geen voorzieningen zoals een supermarkt of openbaar vervoer. Daarom vertrekken we naar Zundert, maar het afscheid van het huis en het park is lastig.”  

Jolanda en Joop Clement zijn erg enthousiast over de woningen die ze zien en zien het helemaal zitten om te verkassen naar het Patersven. “Een mooi park, grote tuinen, veel groen. Ideaal voor ons en onze honden”, vertelt Jolanda. Zij hebben waarschijnlijk hun nieuwe stek gevonden op het park.

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...