Video

Bloedhete Tilburgse Kermis trok vooral overdag minder bezoekers: 'Extreme hitte is funest voor ons'

29 juli 2018 om 10:45
nl
De Tilburgse Kermis heeft door de hittegolf vooral donderdag en vrijdag minder bezoekers getrokken. Overdag was het heel wat stiller dan normaal en tijdens de tropische dagen was het zelfs stil op de kermis. “We hebben natuurlijk veel te warm weer gehad, maar extreme hitte is funest voor ons en daar heeft de hele kermis wel last van gehad”, zegt Piet Duijts van Duijts Nostalgische Kermisattracties.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

De Tilburgse Kermis editie 2018 gaat de boeken in als ‘de kermis die bloedheet was’. Door de hoge temperaturen was het ook de kermis die overdag stiller was dan normaal, zegt ook Niek Moonen van de prijswinnende attractie Reactor. 

“Afgelopen donderdag en vrijdag was de hitte natuurlijk extreem. Overdag bijna geen mensen. ‘s Avonds kwam het wel op gang, maar dat is dan te kort. Toch ga ik weer met een goed gevoel weg uit Tilburg.”

'Warm, warm, veel te heet'
Toon Bakker van de Crazy Dance vat de kermis samen in de woorden: “Warm, warm, veel te heet.” In zijn kleine kassahokje had hij twee airco’s nodig om de temperatuur een beetje ‘normaal’ te houden. “Het was zes jaar geleden ook wel warm, maar toen was het maximaal 32 graden en nu piekte het tegen de 38 graden. Het heeft ons heel wat bezoekers gekost.”

'Hoe heter het werd hoe stiller'
Ad van Laarhoven van de EHBO: “De grootste drukte hebben we zondag tot en met woensdag gehad toen het wel warm maar niet tropisch was, donderdag met de tropische warmte was het heel erg stil.” Concluderend: hoe heter het werd, hoe stiller het was bij de EHBO, omdat de mensen wegbleven van de kermis. 

Het enige waar de EHBO'ers van Van Laarhoven een tekort aan hadden waren drinkbekertjes voor het gratis water.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.