Video

'Historisch weinig aanhoudingen' op warmste Tilburgse Kermis ooit

29 juli 2018 om 13:41
nl
De Tilburgse Kermis siert zondag voor het laatst het stadscentrum. Het was de warmste editie ooit. En een van de vriendelijkste: er waren volgens de organisatie historisch weinig aanhoudingen, zestien in totaal. Dat werd bekendgemaakt op de afsluitende persconferentie door kermiswethouder Erik de Ridder.
Profielfoto van Paul Giezen
Geschreven door
Paul Giezen

De gemeente Tilburg was deze editie vooral veel bezig met waarschuwen voor de hitte. Ook waren er dit jaar gratis waterpunten geplaatst en was de EHBO goed voorbereid op mensen die last zouden krijgen van de hoge temperaturen. Niet alleen de bezoekers hadden overigens last van de warmte, maar ook kermisexploitanten klaagden over de warmte. Zij draaiden het grootste deel van hun omzet vooral in de (koelere) avonden.  

 

 

Bezoekersaantallen
Tijdens de afsluitende persconferentie wilde wethouder De Ridder weinig kwijt over het aantal bezoekers. Alleen dat het er naar zijn gevoel waarschijnlijk ongeveer net zoveel waren als vorig jaar. Wel waren er dit jaar iets meer EHBO-behandelingen dan vorig jaar. In totaal moesten EHBO'ers 716 keer in actie komen. Het ging dan vooral om de behandeling van blaren en wondjes door het dragen van slippers. 

Wethouder De Ridder kondigde verder aan dat er volgend jaar meer aandacht komt voor de bereikbaarheid voor gehandicapten. "We gaan de toegankelijkheid volgend jaar verbeteren."

Zondagavond om half tien wordt de Tilburgse Kermis ceremonieel begraven in de Piushaven en is er tussen tien en elf een vuurwerkshow te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.