Echtpaar gebeten door losgebroken rottweilers, eigenaar laat honden inslapen

29 juli 2018 om 13:45
nl
Een echtpaar uit Tilburg is donderdagochtend in het Groningse Nieuw Beerta aangevallen en gebeten door twee rottweilers. De man is hierbij volgens een woordvoerder van de politie ‘behoorlijk gewond geraakt’. Hij werd na de aanval naar het ziekenhuis in Groningen gebracht waar hij een drie uur durende operatie moest ondergaan aan armen en benen, laat zij zondag weten.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Zijn vrouw kwam er volgens de woordvoerder met één beet vanaf. Het echtpaar was volgens de politie op wandelvakantie in Groningen. “De honden zaten achter een hek. Op een gegeven moment hoorde de man iets achter hem. Op dat moment kwamen de honden op hem af”, legt de woordvoerder van de politie uit.

Op Facebook laat slachtoffer Joop van Meer weten dat hij van de doktoren te horen heeft gekregen dat hij zal herstellen. Hij heeft geen 'vitale verwondingen, maar wel diepe vleeswonden'. Het herstel zal volgens hem nog wel even duren. Zijn vrouw Irmgard 'is OK, voor nu', schrijft hij ook.

Wachten op privacy instellingen...

De politie en verschillende hulpverleners kwamen donderdag ter plekke in Nieuw Beerta. Daar troffen ze behalve de slachtoffers uit Tillburg ook een ‘verraste eigenaar’. “Zoiets als dit was nog niet eerder gebeurd.” 

Wachten op privacy instellingen...

Na de aanval op het echtpaar uit Tilburg kwam een expert naar Nieuw Beerta om de honden te controleren. Volgens de politie werd hij vervolgens ook gegrepen door de honden. De eigenaar heeft daarom volgens de politie besloten de honden nog diezelfde dag in te laten slapen.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.