Geloof het of niet, zanger René Schuurmans was vroeger een verlegen menneke

29 juli 2018 om 17:29
nl
Een verlegen menneke dat liever niet op de voorgrond trad. Zo omschrijft René Schuurmans (1964) zichzelf als klein jongetje. De populaire, Brabantse zanger die volop in de spotlights staat en voor volle zalen optreedt. In het radioprogramma Lekker Weekend van Omroep Brabant vertelde hij zondagochtend zijn verhaal. Precies zoals hij zijn liedjes zingt: innemend, open, enthousiast en vrolijk.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Geboren in een groot gezin (vijf jongens en drie meiden) in Maaskantje en woonachtig in Sint Michielsgestel mag je René een rasechte Brabander noemen. Een Brabander met vijf albums op zijn naam en dertig Nederlandstalige liedjes die de hitparade hebben gehaald. En met toch maar mooi zes miljoen (zes miljoen!) views op Spotify van het nummer 'Laat de zon in je hart'.  

Meezingen tijdens het schoonmaken
Een verlegen jongetje dat zanger wordt. Hoe werkt dat? "We hadden vroeger een kroeg en discotheek thuis. Daar heb ik van mijn zestiende tot mijn 22e achter de bar gestaan en platen gedraaid. Op maandagochtend werd er met z'n allen schoongemaakt en ging de muziek keihard aan. Dan pakte ik de microfoon en zong ik de nummers mee. Dus daar is het denk ik begonnen. Het was geweldig. Ik zou willen dat we die kroeg nog hadden."

Het serieuzere werk liet niet lang op zich wachten. Op een bruiloft van een van zijn broers zong hij samen met zijn zus Astrid een liedje en dat klonk zo goed dat ze besloten samen een duo te vormen. Onder de naam, je raadt het al, 'René& Astrid'. "Toen Astrid besloot om alleen verder te gaan, moest ik ook kiezen: stoppen of doorgaan. Nou ja, kiezen, mijn agenda liep ondertussen vol dus eigenlijk ging het vanzelf. En toen had ik mijn eerste hit te pakken, 'Hela Ho'." Zie daar het begin van een succesvolle carrière. 

Een tevreden en gelukkig mens, soms met knikkende knieën
René Schuurmans klinkt opgeruimd en oogt als een gelukkig en tevreden mens. En dat is hij ook. Dat geluk zit 'm in kleine dingen. "Als de zon schijnt of als ik in de natuur ben. Als ik zie dat mensen blij worden van een optreden... En ik ben heel graag thuis, Op z'n Brabants gezegd: daar heb ik unne hele goeie'n aard. Een beetje met de duiven bezig zijn, met de kippen, de konijnen. Heerlijk. Ik ben niet zo van de verweggistan. Zou ik mijn leven over moeten doen, dan zou het er precies hetzelfde uitzien."

Hij is inmiddels ervaren en door de wol geverfd. En heeft op het enorme podium van de Toppers in Concert in de Amsterdamse Arena gestaan. 'Een geweldige ervaring, met toch wel wat last van knikkende knieën. Daar zitten wel 70.000 mensen! Toch lijkt het me geweldig nog eens met een eigen concert op zo'n groot podium te staan. Een groot Brabants podium dan. Daar zoek ik trouwens nog een sponsor voor!"

René is al 27 jaar getrouwd met Monic en ze hebben twee zoons.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.