Brabants glorie: de mooiste truck van Nederland komt uit Klundert!

29 juli 2018 om 20:03
De beker past maar net op de foto. Trotse winnaar van het Truckstar Festival 2018: Stephan Spronsen van Weeda Transport uit Klundert.
De beker past maar net op de foto. Trotse winnaar van het Truckstar Festival 2018: Stephan Spronsen van Weeda Transport uit Klundert.
Het 38e Truckstar Festival van 27 tot en met 29 juli op het TT Circuit in Assen, heeft een Brabantse winnaar opgeleverd: de Scania R450 van Weeda Transport uit Klundert. Chauffeur Stephan van Spronsen kan nog maar amper geloven dat zijn truck door de vakjury is uitgeroepen tot Mooiste Truck van Nederland!
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door
Jacky Goossens

Het Truckstar Festival is echt een happening. En smullen voor de liefhebbers. Dat waren er deze 38e editie zo'n 55.000. Ze kwamen de ruim 2200 trucks bewonderen en genieten van de races en stunts die de chauffeurs met hun bolides uithaalden. Zoals de altijd spectaculaire caravanraces.

Al drie keer raak
Het is niet de eerste keer dat een Brabantse truck er met de hoofdprijs vandoor gaat. Sterker, Weeda Transport uit Klundert mag zich voor de derde keer in de handen wrijven. Het bedrijf sleepte de titel 'Mooiste Truck van Nederland' ook al in 2007 en 2013 in de wacht. In 2013 was dat met dank aan chauffeur Bart Sluijs

Dit jaar komt alle eer chauffeur Stephan van Spronsen uit Klundert toe. “Als je hoort dat je gewonnen hebt, dan vergeet je alles, dat gaat heel diep.” Hij had alles op alles gezet om winnaar te kunnen worden. "Ik leef hiervoor en besteed echt elk vrij uurtje aan het verbeteren en poetsen van mijn truck. Daar krijgen we bij Weeda gelukkig ook alle ruimte voor." 

Het resultaat mag er wezen. Én de mooiste Truck van Nederland én een beker die maar net in de laadruimte van de vrachtwagen past!

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Wachten op privacy instellingen...