Herten ontsnappen uit hertenkamp en gaan op avontuur in Hoeven, vandalen maakten hek kapot

30 juli 2018 om 13:57
nl
Ze lopen inmiddels weer allemaal veilig binnen de muren van het hertenkamp. Maar het had slechter af kunnen lopen. Vandalen knipten het gaas van het hertenpark in het centrum van Hoeven kapot, waarna minstens vier herten ontsnapten. Een daarvan belandde in de tuin van een huis aan de andere kant van het dorp.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Annie Kalis is samen met haar man beheerder van het hertenkamp. “Mijn zoon heeft het hek inmiddels opgelapt met gaas. De gemeente heeft er daarna een bouwhek tegenaan gezet om te voorkomen dat de herten er weer vandoor gaan”, vertelt ze.

Een man die op maandagochtend zijn hond uitliet, zag de herten lopen en belde de politie. De agenten alarmeerden op hun beurt de gemeente. In het park staan acht volwassen herten en drie kalfjes. “Toen we aankwamen liepen er nog vier herten buiten. We denken dat er meer buiten zijn geweest, maar de bok kon met zijn gewei niet door het gat. Die is binnen gebleven en heeft een aantal herten weer teruggeroepen.”

Verdoving
Drie van de ontsnapte herten stonden nog in de buurt. De beheerders lokten ze met een bakje voer weer naar binnen toe. “De vierde was in paniek geraakt en naar de andere kant van Hoeven gelopen. Daar was het hert bij iemand over een muur in de tuin gesprongen. We hebben de dierenarts gebeld en die heeft het dier verdoofd.”

Kalis weet zeker dat de vandalen zondagnacht hun slag hebben geslagen of in de vroege ochtend. “We komen er twee keer per dag en lopen dan een controlerondje. Zondagavond om zeven uur was alles nog normaal. Het harmonicagaas is daarna doorgeknipt en opzij geduwd. Iemand wilde de dieren er echt uit hebben.”

Er hangen geen camera’s, maar Annie heeft wel een vermoeden in welke hoek ze het moet zoeken. “Er staan bij het hertenkamp vaak hangjongeren. Ze gooien ook weleens spullen naar de dieren.” 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!