Johan Vlemmix nodigt je uit om in zijn villa te komen dineren

30 juli 2018 om 14:16
nl
Vijfhonderd gasten kan hij kwijt om te komen eten, verdeeld over drie dagen. Op 19, 20 en 21 oktober gooit Johan Vlemmix de deuren open van zijn protserige Rococo-paleis om gasten te ontvangen en te verwennen. In samenwerking met het bedrijf No Xcuse, dat al eerder het Philips Landgoed De Wielewaal wist open te stellen voor het publiek, is het eind oktober de beurt aan het Versailles van Eindhoven. Komt dat zien!
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

“Het wordt een geweldig evenement”, zegt Johan Vlemmix. “De eerste gasten en bedrijven hebben zich al aangemeld en worden door mij hoogstpersoonlijk ontvangen.” De website van het bedrijf dat Johan Vlemmix Invites organiseert, meldt dat een lunch of een diner bij Johan vijftig euro kost. Over drie dagen verdeeld staan er drie lunches en drie diners op het programma.

Topkok aan het fornuis van Johan
“Lunch en diner worden uiteraard bereid door een topkok”, zegt Johan, die de gasten voor en na het eten als een gids door zijn villa zal rondleiden. Tijdens de tour wandelen de deelnemers door het leven van alle bewoners van de villa.

De tour eindigt in het jaren '50-café 'Mijo-Bar', dat door de eerste eigenaar van het huis volledig is nagebouwd in het souterrain van de villa.

Inpandig zwembad en bioscoop
De volledig in Rococo-stijl ingerichte villa aan de Anthony Fokkerweg, destijds gebouwd door Hans van den Heuvel, herbergt nog alle kenmerken en originele karaktereigenschappen van zijn eerste bewoner. Het is een waar stijlicoon geworden voor vermogend bouwen in die tijd.

Tip voor de gasten: vergeet vooral niet om een kijkje te nemen bij het immense inpandige zwembad compleet met zwembadbar en de eveneens inpandige bioscoop. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.