Pastorie van de Vlokhovense kerk in Eindhoven het komende jaar verboden terrein voor krakers

30 juli 2018 om 15:31
nl
De vijf krakers in de pastorie naast de Vlokhovense kerk in Eindhoven moeten het pand binnen drie dagen ontruimen. De rechtbank in Den Bosch heeft dit bepaald. Ze mogen eventueel wel voorlopig in de kerk zelf hun heil zoeken.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De zaak was aangespannen door de eigenaar van de pastorie, de parochie Sint Petrus’ Stoel. De rechtbank is van mening dat de krakers inbreuk hebben gemaakt op het eigendomsrecht van de parochie en bepaalde dat de uitspraak voor iedereen zal gelden die het komend jaar de pastorie aan de Vlokhovenseweg opnieuw zou willen kraken.

Kerk staat al lang leeg
De kerk wordt sinds begin 2015 niet meer voor religieuze activiteiten gebruikt. Er bestaan plannen om er een wooncomplex van te maken. De pastorie was wel in gebruik, maar werd vanaf 2 juni gekraakt. Op verschillende manieren is daarna geprobeerd de ongewenste gasten weg te krijgen. 

Uiteindelijk restte de parochie niets anders dan een gang naar de rechter. Die gelastte de gemeente Eindhoven overigens mee te werken aan de eventuele ontruiming van de pastorie. De kraakactie was tegen het zere been van het CDA en de VVD, die hierover raadsvragen hadden gesteld aan Burgemeester en Wethouders.

'Namen niet te achterhalen'
Het is overigens de vraag of de krakers er nog verblijven. Eerder deze maand liet een aantal buurtbewoners weten dat de krakers al vertrokken waren uit de Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskerk, zoals de kerk ook wordt genoemd. Aan de buitenkant van zowel pastorie als kerk is niet of nauwelijks te zien dat de panden bewoond zouden zijn.

De zaak was aangespannen tegen vijf personen. Mogelijk wonen er meer mensen illegaal in de pastorie. Mocht het tot een ontruiming komen, dan zullen ook zij hun boeltje moeten pakken, zo blijkt uit de uitspraak van de rechtbank. De advocaat van de krakers was nog niet bereikbaar voor commentaar.

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.