Video

Steven Kruijswijk en Bram Tankink hingen aan de lippen van rondemiss Cindy Pieterse

31 juli 2018 om 08:31
nl
Cabaretière en columniste Cindy Pieterse was maandag een van de rondemissen bij Daags na de Tour in Boxmeer. "Ik had vooraf geen idee wie ik mocht zoenen. Ik had gehoopt op Laurens ten Dam, maar met Bram Tankink en Steven Kruijswijk ben ik ook heel blij."
Profielfoto van Lieke Flipsen
Geschreven door
Lieke Flipsen

Cindy Pieterse was tijdens de Tour de France dagelijks te horen in het Radio Tour de France met het De Kwis die niet te googlen is. Door dat programma vroeg de organisatie van Daags na de Tour in Boxmeer haar als Rondemiss. "Ze zeiden eerst dat ze er later op terug zouden komen. Dat vond ik een charmante manier om me af te wijzen. Maar uiteindelijk belden ze of ik nog steeds zin had om te komen", vertelt ze in het Omroep Brabant-radioprogramma Wakker!

Kussen
Boxmeer had vier rondemissen. Maar wie mag nou wie kussen? Daar was volgens Pieterse van tevoren een verdeling voor gemaakt. "Een van de missen wilde Tom Dumoulin kussen. We hadden gegokt dat hij zou winnen. Uiteindelijk werd hij tweede en hebben twee andere missen snel van plek geruild. Zo had het andere meisje toch met de Runner-Up van de Tour de France aan haar lippen."

"Ik mocht de winnaar van gisteren, Bram Tankink, en Steven Kruijswijk kussen. En nog een vrouw. Maar ik weet haar naam niet meer. Ze was verkozen tot strijdlustigste renner. Ik dacht Ellen van Dijk."

Bucketlist
Rondemiss zijn kan Pieterse van haar bucketlist afstrepen. Maar daarmee is de wensenlijst nog niet afgehandeld. "Ik zou alle renners ook nog wel apart willen spreken en interviewen. Misschien komt dat ooit nog. En Dumoulin kussen natuurlijk. Maar pas als hij de Tour wint. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.