Vierde verdachte kluisjesroof in beeld, gaat weer om oud-medewerker van beveiligingsbedrijf - Omroep Brabant

Vierde verdachte kluisjesroof in beeld, gaat weer om oud-medewerker van beveiligingsbedrijf

31 juli 2018 om 07:45
nl
De politie heeft een vierde verdachte van de kluisjesroof in Oudenbosch in beeld. Het zou weer om een oud-medewerker van beveiligingsbedrijf EBN gaan. De recherche denkt dat hij een van de twee dieven is die de kluisjes openbrak, zo meldt BN De Stem. De dieven zouden voor ongeveer tien miljoen euro aan sieraden, geld en andere spullen hebben gestolen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

De man kwam in het vizier nadat beelden in Opsporing Verzocht werden getoond, aldus de krant die zich baseert op bronnen rondom het onderzoek. De politie zou niet weten waar de man nu is.

Het net rond de mogelijke daders lijkt zich te sluiten. Medio juli kwam ook een derde verdachte, waarschijnlijk de andere kraker van de kluisjes, in beeld. Ook zijn locatie is onbekend. Twee andere mannen zitten al weken vast, zij worden dinsdag om half drie voorgeleid in een pro forma-zitting. Zij werkten tijdens de kraak nog bij EBN en zouden de krakers geholpen hebben. 

Bij een proforma-zitting wordt de zaak niet inhoudelijk behandeld. De Officier van Justitie vertelt wat de stand van zaken van het onderzoek is, leest voor waar de twee mannen van verdacht worden en de advocaten kunnen hun onderzoekswensen indienen. Henk van Asselt en Ziya Yeral, de twee advocaten van de twee verdachten zijn beiden niet aanwezig vanwege vakantie. Ze sturen een vervanger.

De recherche is al vier maanden bezig met haar onderzoek, in het eerste weekend van maart werd de Rabobank in Oudenbosch beroofd.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.