Video

Scheepskerkhof in de Biesbosch ontmanteld, alle wrakken zijn verkocht aan een scheepssloperij

31 juli 2018 om 11:08
nl
De elf scheepswrakken die in het Biesboschhaventje van de Keizersguldenwaard lagen afgemeerd zijn allemaal weg. Maandag zijn de laatste scheepswrakken weggesleept onder toezicht van Rijkswaterstaat. De eigenaar heeft de wrakken verkocht aan een scheepssloperij in ’s Gravendeel.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Het transport over het water was nog een hele klus, meldt Nicole Wegman van Rijkswaterstaat. “Zomaar wegslepen was er niet bij. De eigenaar heeft eerst een plan moeten opstellen omdat het transport aan allerlei voorwaarden moest voldoen. Na goedkeuring van Rijkswaterstaat zijn de schepen ook onder toezicht van Rijkswaterstaat maandag weggesleept.”

Hoop roest
Het scheepskerkhof in het haventje van de Keizersguldenwaard trok de afgelopen maanden flink de aandacht op social media en van toeristen die de Biesbosch aandeden. Behalve fotogeniek werden de half afgezonken boten ook omschreven als ‘een hoop roest, die echt niet thuishoorde in de Biesbosch.’ De gemeente Werkendam liet na meldingen van een olielaagje op het water, halverwege de maand juli, een onderzoek doen naar de waterkwaliteit in haventjes. Dat onderzoek wees uit dat er geen sprake was van watervervuiling.

Wachten op privacy instellingen...

Weg onder dwang
Nadat Rijkswaterstaat had gedreigd met een dwangsom van vijfduizend euro per week als de eigenaar de boten niet zo wegslepen, kwam er letterlijk beweging in de hoop roest en werden de boten weggesleept om elders gesloopt te worden.  

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.