Balende Nadine Broersen zegt 'met pijn in het hart' af voor EK atletiek

31 juli 2018 om 12:24
nl
Eind november beleefde Nadine Broersen 'een nachtmerrie'. Ze scheurde haar achterste kruisband van haar knie en een lange revalidatie volgde. Op de weg terug heeft ze nu een nieuwe tegenvaller, ze heeft af moeten zeggen voor het EK atletiek.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

“Volgende week is het EK in Berlijn, helaas heb ik me af moeten melden”, maakt een duidelijk balende Broersen bekend op Facebook.

Wachten op privacy instellingen...

'Fitter dan ooit'
Ze raakte in november geblesseerd en voor de revalidatie stonden zo’n negen tot twaalf maanden. “Ik kon het seizoen 2018 vergeten. Ik heb me vol overgave gestort in de revalidatie. Dat is supergoed gegaan. De trainingen ook. Het ging zo goed dat ik toch al een aantal wedstrijden heb gedaan. Ik ben ook Nederlands kampioen speerwerpen geworden, daar ben ik trots op.”

Die prestaties zorgden echter ook voor hoop. Hoop op deelname aan het EK. “Misschien was het mogelijk om de meerkamp te doen in augustus. Maar een aantal weken geleden heb ik de knoop moeten doorhakken. Ik voel me superfit, misschien wel fitter dan ooit. Maar ik heb geen wedstrijdritme op kunnen doen. Het is een groot risico om een hele meerkamp te doen zonder echt goede voorbereiding. Met pijn in het hart heb ik moeten beslissen niet mee te doen aan het EK.”

'Sterker dan ooit'
“Ik kijk nu al uit naar 2019. Ik ga er alles aan doen om dan goed te zijn. Het klinkt cliché, maar ik ben er echt van overtuigd dat ik sterker terugkom.” En daarbij kijkt de atlete uit Dongen soms ook nog een jaar verder, richting de Olympische Spelen van 2020.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.