Speeltuin Loon Op Zand dicht na vondst 'mysterieuze' beestjes

31 juli 2018 om 14:01
nl
De speeltuin aan het Keizersplein in Loon op Zand is afgesloten nadat buurtbewoners 'mysterieuze' zwarte beestjes hadden gevonden. Er werd door de buurt gauw gedacht aan een tekenexplosie en ook de gemeente was het daarmee eens. Dat terwijl officieel nog vastgesteld moet worden om welke beestjes het nou exact gaan. Wordt de buurt in de greep gehouden door een gevaarlijke teek of een onschuldige insect?
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door
Florian van Velthoven

Verschillende ouders vertrouwden het niet, nadat kinderen hadden gemeld dat de speeltuin vol met 'zwarte beestjes' zat. Toen de buurtbewoners op onderzoek uitgingen en bleek dat de beestjes wel erg veel op een teek leken, gingen de alarmbellen af. De speeltuin werd door de gemeente afgesloten en meldde bovendien op social media dat er nesten met teken waren gevonden.

Buurt in onzekerheid           
De gemeente moet nog vaststellen of het om teken gaat. Het verwacht uiterlijk woensdagochtend de uitslag. Tot die tijd wacht de buurt in onzekerheid af.

"We hopen dat er snel een antwoord komt", zegt een buurtbewoner. "Onze kinderen kunnen nu niet in de speeltuin spelen. Het zou fijn zijn als er snel duidelijkheid komt. Of we kunnen opgelucht ademhalen als het om een tor of iets dergelijks gaat, of het blijkt dat we terecht aan de noodrem hebben getrokken als het om een teek blijkt te gaan." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.