Santiago Arias niet meer te zien bij PSV, Bert van Marwijk wel op trainingsveld

31 juli 2018 om 15:11
nl
PSV maakte maandag een elftalfoto zonder Santiago Arias. Dinsdag stond Bert van Marwijk voor het eerst tijdens een open training op het veld bij PSV, zonder Santiago Arias. Zaterdag kan PSV de eerste prijs van het seizoen pakken, zonder Santiago Arias. De Colombiaan lijkt op korte termijn naar een andere club te vertrekken.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Arias krijgt van PSV de tijd om een transfer af te ronden. Trainer Mark van Bommel gaf zaterdag tijdens de Fandag al aan dat de club 'een vertrek van Arias ingecalculeerd heeft'.

De rechtsback wordt al enige tijd in verband gebracht met een overstap naar de Italiaanse Serie A. Napoli zou de 45-voudig international graag aan de selectie toevoegen en de voetballer mocht van PSV ook al met die club praten.

Volgens FOX Sports heeft Arias nu ook toestemming om in gesprek te gaan met Atlético Madrid. De Spaanse club ziet in de PSV'er de ideale opvolger van de Kroaat Sime Vrsaljko, die op weg is naar Internazionale.

Vertrek
Welke club het gaat worden is nog niet bekend, maar dat hij gaat vertrekken is zo goed als zeker. Arias ontbrak ook dinsdag weer op de training van de Eindhovenaren.

Tekst gaat verder onder de teamfoto waarop Arias ontbreekt.

PSV-watcher Joost van Erp rekent ook op een vertrek van Arias. "Het is natuurlijk jammer voor PSV dat Arias vertrekt, want het is misschien wel de beste rechtsback van de eredivisie. Maar zijn vertrek was natuurlijk te verwachten en PSV heeft met het aantrekken van Denzel Dumfries al ingespeeld op een transfer van de Colombiaan. 

Arias kwam in de zomer van 2013 naar PSV, dat hem overnam van Sporting Portugal. De Eindhovense club verlangt naar verluidt elf miljoen euro voor Arias, vijftien procent van dat bedrag gaat naar de Portugese club.

Vakantie
De vleugelverdediger was met Colombia actief op het WK. Sinds de uitschakeling geniet hij van vakantie.

Wachten op privacy instellingen...

Bert van Marwijk
Terwijl de PSV-fans Arias niet zien op het trainingsveld, zagen ze dinsdag wel een nieuw gezicht. Bert van Marwijk was voor het eerst aanwezig bij een open training van de Eindhovenaren. De voormalig bondscoach van Oranje gaat hoofdtrainer Mark van Bommel, zijn schoonzoon, regelmatig ondersteunen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.