Brand in Aalst: gemeente in actie voor redders en stuurt omwonenden een brief

31 juli 2018 om 19:04
nl
De gemeente Waalre heeft het plan de mensen in het zonnetje zetten, die vorige week in actie zijn gekomen na een brand in Aalst. Ook wil ze de slachtoffers die door de brand dakloos zijn geworden, eventueel aan acute opvang helpen. Een woordvoerster laat dit desgevraagd weten. De brand woedde woensdagnacht in een bovenwoning aan de Eindhovenseweg en is aangestoken.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Drie bewoners konden zich bijtijds redden door uit het raam te springen. Mensen die dit zagen gebeuren, legden matrassen neer om hen op te vangen. De gemeente is ‘uiterst dankbaar’ voor de hulp die is geboden.

'Neem contact op met Slachtofferhulp'
Dit staat ook in een brief die dinsdag onder omwonenden en ondernemers is verspreid. Loco-burgemeester Loek Kruip schrijft verder dat hij kan begrijpen dat de buurt geschrokken is. Degenen die hieraan behoefte hebben, adviseert hij contact op te nemen met Slachtofferhulp. Wanneer de gedupeerde bewoners niet bij familie, vrienden of bekend terecht kunnen, dan zorgt de gemeente voor acute opvang.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn de meesten onder de pannen. Hij laat ook weten dat er 'geen twijfel mogelijk' is over de vraag of sprake was van brandstichting. Dat is vastgesteld. Eerder deze week liet de politie weten dat het onderzoek in volle gang is. Kruip vraagt mensen die camerabeelden of andere informatie over dit incident hebben, dit door te geven aan de politie.

LEES OOK: Brand in Aalst waarbij mensen uit bovenwoning moesten springen: aanwijzingen voor brandstichting
Hulp van bezoekers Café Daan
Het waren onder anderen bezoekers van het naburige Café Daan die de helpende hand hebben geboden. De politie gaat inventariseren of ze een bedankje van de gemeente op prijs stellen. Mocht dat het geval zijn, dan wordt dit georganiseerd. De gemeente heeft inmiddels wel informeel contact met de eigenaar van Café Daan.

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.