Santiago Arias verruilt PSV voor Atlético Madrid

31 juli 2018 om 22:12
nl
Een transfer van PSV-verdediger Santiago Arias hing al een tijdje in de lucht. Maar nu is duidelijk geworden dat Arias de Eindhovense club verruilt voor Atlético Madrid. Dat meldt PSV dinsdagavond op haar website.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De Spaanse club ziet in de PSV'er de ideale opvolger van de Kroaat Sime Vrsaljko, die naar Internazionale is vertrokken. Eerder vandaag ontbrak Arias al op de open training op De Herdgang. De Colombiaan kreeg van PSV de tijd om een transfer af te ronden. 

Arias speelde met Colombia op het afgelopen WK in Rusland en reikte met zijn land tot de achtste finales, daarin was Engeland na penalty's de sterkste. De rechtsback kwam tijdens alle wedstrijden in actie in Rusland. Mede door een goed seizoen in Eindhoven en een goed WK speelde Arias zich in de kijker van onder andere Atlético Madrid en Napoli. De Italiaanse club leek lange tijd aan de haal te gaan met de rechtsback van PSV, maar uiteindelijk is de keuze van Arias toch gevallen op de club uit de Spaanse hoofdstad.

Tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens verschillende media ontvangt PSV een transfersom van 11,5 miljoen euro voor de Colombiaan. Arias werd in 2013 door PSV overgenomen van Sporting Lissabon. Hij ging toen samen met middenvelder Stijn Schaars naar Eindhoven.

Tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

De Colombiaanse vleugelverdediger kwam in Eindhoven tot 172 wedstrijden. Hij scoorde daarin tien keer. Arias werd met PSV drie keer kampioen van Nederland en won twee keer de Johan Cruijff Schaal. Vorig seizoen werd Arias uitgeroepen tot 'Beste speler van het seizoen' door Fox Sports. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.