Video

'Poetsen en hard werken, de mentaliteit die bij NAC hoort hebben we laten zien'

31 juli 2018 om 22:35
nl
NAC verloor dinsdagavond de vierde oefenwedstrijd op rij. Ondanks de mindere resultaten in de voorbereiding is van een slechte sfeer bij de Bredase club geen sprake. Fans en supporters kijken vol vertrouwen uit naar de competitiestart.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Het was gezellig druk op het sportpark van Rood-Wit, waar de wedstrijd tussen NAC en Konyaspor gespeeld werd. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag verloor met 2-1, maar de fans waren positief. "Ze hebben ook gewonnen van de B-keus van Ajax, maar dat was dan wel de B-keus met spelers als Daley Blind. Dit is een goede ploeg, hier willen we wel een paar spelers van", werd er langs de lijn gezegd.

'Klotegevoel'
Spits Mitchell te Vrede keek met een dubbel gevoel terug op de wedstrijd. "Het is frustrerend natuurlijk. We wilden deze wedstrijd winnen, helemaal na de nederlagen die we gehad hebben. Er zijn ook positieve punten. Maar voor de mensen die komen kijken, en voor onszelf, is winst gewoon lekker. Je hebt nu een klotegevoel, dat is vervelend."

“Natuurlijk is het frustrerend”, zegt ook Gervane Kastaneer. “Maar we leren hier van. Dat is het belangrijkste. Het is nog steeds voorbereiding. Natuurlijk willen we de fans een overwinning meegeven. Maar uiteindelijk gaat het om wat we in de competitie doen. Beter verliezen we nu al die wedstrijden dan dat we op 12 augustus tegen AZ verliezen. Dan gaan de punten echt tellen.”

Linkerrijtje
Kastaneer liet zich als buitenspeler regelmatig zien tegen de Turkse tegenstander. Hij is erg te spreken over zijn nieuwe club en de ploeg, zijn verwachtingen zijn ondanks de reeks nederlagen hoog. "Ik heb gezegd linkerrijtje en daar blijf ik bij. Dat kunnen de supporters in hun zak steken en aan het einde van het seizoen kunnen ze bij mij kijken waarom niet of waarom wel. Maar ik weet zeker dat we voor het linkerrijtje gaan.”

De voormalig speler van FC Dordrecht, ADO Den Haag, FC Eindhoven en 1. FC Kaiserslautern kijkt ook naar de clubs waar hij al heeft gespeeld. “Dit team is kwalitatief beter dan de teams waar ik hiervoor heb gespeeld. We kunnen van achteruit voetballen. Nu is het nog paniekerig, is het misschien nog onwennig. Maar ik weet wat de jongens kunnen. Ik heb meer hoop dan bij de teams hiervoor.”

'Poetsen en hard werken'
NAC kwam nog wel op voorsprong tegen Konyaspor, door een goal van Te Vrede. De ontlading daarna was groot. "Voorafgaande aan deze wedstrijd zit je in de kleedkamer, iedereen pept elkaar dan op. Wat tegen Excelsior gebeurde kan natuurlijk niet. Daar hebben we goed over gesproken, er moest een tandje bij en een andere mentaliteit." 

"Mentaliteit die bij NAC hoort. Poetsen en hard werken. Lukt het niet, hard blijven werken. Dat hebben we vandaag wel laten zien”, aldus Te Vrede. "Alleen is het jammer dat je dan alsnog verliest."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.