Ambitieuze Ireen Wüst heeft nieuwe ploeg en zekerheid voor komende seizoenen

31 juli 2018 om 23:07
nl
Ireen Wüst kan zich met een gerust hart gaan voorbereiden op weer een schaatsseizoen. De meervoudig olympisch schaatskampioene heeft voor de komende jaren een nieuwe ploeg gevonden. Infestos, een investeringsmaatschappij uit Enschede, is hoofdsponsor.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Peter Kolder, de coach van het team, maakte dit dinsdag bij de NOS bekend. Hij liet weten dat Wüst deel gaat uitmaken van een nieuw project voor 'duurzame talentontwikkeling.' Specifieke details komen later naar buiten.

'Wüst brandt nog van ambitie'
Voor Kolder was er geen enkele reden om aan de kwaliteiten van Wüst te twijfelen. “Ze is nog altijd een groot talent. Ze brandt nog van ambitie en is daardoor zeer geschikt voor dit project. Ze is ook heel goed in staat anderen te helpen.”

In maart werd bekend dat Justlease haar niet langer wilde sponsoren. Haar toenmalige coach Rutger Tijssen vertelde Wüst het nieuws twee dagen voor de start van het WK allround in Amsterdam. Wüst: "Rutger zei dat ik te oud was. Dat was een behoorlijke teleurstelling. Iedereen kan een andere visie hebben, maar ik ben vooral teleurgesteld in de manier waarop.''

Herenigd met Gerard Kemkers
Gerard Kemkers, eerder als coach bij TVM zeer succesvol met Wüst en Sven Kramer, gaat zich intensief met het project bezighouden. Volgens Kolder nam hij enkele weken geleden contact met hem op. “Gerard vindt dat talent in Nederland beter begeleid moet worden. Hij had een partij gevonden die hem daarin steunt. Zo is het begonnen. Het gaat zeker niet alleen om het schaatsen, maar in deze sport willen we wel een begin maken. Maar het is de bedoeling dat talenten uit allerlei sporten aan bod komen.”

Ook Esmee Visser, olympisch kampioen op de 5000 meter, behoort tot de nieuwe formatie. Infestos, dat het team dus financieel gaat ondersteunen, wil zich gaan inzetten voor duurzame talentontwikkeling in de sport en het bedrijfsleven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.