Video

Tom Dumou-wie? Iedereen kijkt naar Lisse Oomen!

1 augustus 2018 om 07:57
nl
Wat hebben Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Sam Oomen gemeen? Naast het feit dat ze snel fietsen, strijden ze vandaag allemaal om een kus van Lisse Oomen. De Chaamse schone is de rondemiss van de Acht van Chaam en ze vergezelt vandaag de snelste renners van het dorp naast haar op het podium.
Profielfoto van van Kaathoven Rob
Geschreven door
van Kaathoven Rob

De rode jurk en sjerp hangen al klaar en visagiste Debby is al vroeg bezig om Lisse koers-proof te maken. Het wordt een lange en warme dag. “Dat betekent extra make-up plakken voor mij,” vertelt Debby. “Maar het komt helemaal goed voor Lisse."

Tekst gaat verder onder het audiofragment.

WK oefenen
“Ik heb er heel veel zin in!” Lisse is er klaar voor. De eenentwintigjarige miss heeft maandag al kunnen oefenen. Toen was het WK voor militairen neergestreken in het dorp. “Ik mocht toen ook de bloemen uitreiken en met al die mannen op het podium. Dat was iets heel speciaals.” 

De miss van de Acht van Chaam wordt ieder jaar geloot, Lisse schreef zich in en had geluk.

Dumoulin en Oomen
Wie snel fietst eindigt met Lisse op het podium, de benen bepalen dus. Al heeft Lisse wel een voorkeur. “Tom Dumoulin werd tweede in de Tour de France, ik hoop dat hij hier eerste wordt.” Overigens is Sam Oomen geen familie van Lisse (Oomen), “maar ik hoop wel met hem op de foto te gaan.” 

Vandaag barst de strijd in Chaam los met om 19:00 uur de profs. Aan de startstreep van de tachtigste editie onder andere Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Mathieu van der Poel, Wout Poels, Soren Kragh Andersen en Sam Oomen. Bij de dames rijden onder andere Marianne Vos en Lucinda Brand. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.