Cees Engel hoeft miljoenenrekening Fort Oranje nog niet te betalen, maar krijgt camping niet terug

1 augustus 2018 om 11:03
nl
Cees Engel, voormalig beheerder van Fort Oranje, hoeft de rekeningen die de gemeente Zundert hem stuurde voor het beheer van de camping nog niet te betalen. De rechter geeft hem gelijk. Zolang nog niet is vastgesteld dat de gemeente het beheer had mogen overnemen, mag het geld niet geïnd worden. Ook is niet duidelijk waar de hoogte van het bedrag op gebaseerd is. Engel krijgt de camping echter niet terug. Dat verzoek wees de rechter wel af.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De gemeente Zundert nam het beheer van Fort Oranje in Rijsbergen vorig jaar over om de camping te kunnen ontruimen. Ze stuurden Engel daarna drie rekeningen van in totaal ruim 5,3 miljoen euro voor de beheerskosten. Het gaat onder meer om beveiligingskosten en receptiekosten. De factuur was ten onrechte aan hem verstuurd, vond Engel en bovendien was de rekening veel te hoog.  De rechter geeft hem nu gelijk.

De Raad van State moet eerst beslissen of de gemeente het beheer terecht heeft overgenomen. Wanneer ze dat doet is onbekend. 

Er lopen verschillende rechtszaken over Fort Oranje. Vorige week verloor Engel nog een andere zaak. Hij had een boete gekregen toen hij op het terrein wilde komen. Volgens Engel was de politierechter die deze zaak moest beoordelen, niet objectief. De wrakingskamer gaf hem ongelijk, de rechter mocht blijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.