Video

Terug naar de zomer van 1976: bevallen bij veertig graden

3 augustus 2018 om 08:52
nl
Het lijkt er op dat 2018 droger wordt dan 1976. Dat was het droogste jaar sinds in 1901 de metingen begonnen. Het verschil met 2018 is dat die droogte in 1976 al in maart begon. Dan is bevallen bij 40 graden dubbel puffen.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Omroep Brabant vroeg de Brabanders wat zij zich nog herinneren van de zomer van 1976. De komende dagen delen we die herinneringen.

Plantsoen weer helemaal groen
Vandaag de herinnering van Henk van de Brink uit Geldrop. 

“Ik herinner me de droge zomer van 1976 nog goed. Als ik de hond van mijn ouders uitliet dacht ik altijd: plas maar steeds op een andere plaats van het gemeentelijke gazon, dan blijft het misschien allemaal nog groen. Overigens: de lente van 1977, dus amper een half jaar later, was datzelfde gemeenteplantsoen weer helemaal groen!”

Bevallen bij 40 graden
Mia Seelen werd in 1976 moeder. Dat was dubbel puffen.

“We waren 29 juni ouders geworden van onze dochter. Al die tijd daarvoor en daarna was het zó warm en zó droog. Alles was zó dor en zo geel. We verzamelden elk beetje water in en ton en er mochten geen auto’s worden gewassen. De geboorte van onze dochter was in een kamertje boven waar het nog veel warmer was. Er stond een klein ventilatortje dat voor een beetje verkoeling moest zorgen, maar het werd veertig graden. Dat blijft dus altijd in je herinnering. Wát was het  toen droog”.

Stuur uw herinneringen
Heeft u ook herinneringen aan de zomer van 1976 stuur die dan naar [email protected]. Het zou nog mooier zijn als u foto's meestuurt. Die zullen nog niet digitaal zijn, maar met een smartphone kunt u daar vast een goede foto van maken. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!