De bus van pakketbezorger Kevin is gejat, buurt zamelt geld in voor een nieuwe

1 augustus 2018 om 13:48
nl
Iedereen in Heerle, Moerstraten en Kruisland kent hem. Even een groet, een kort praatje. De dorpelingen houden van postbezorger Kevin Baartmans (34) uit Bergen op Zoom en hij heeft een zwak voor hen. Toen vorige week de bestelbus van Kevin werd gestolen, kwamen de bewoners meteen in actie. “Start een inzamelingsactie”, adviseerden ze hem. “Wij doneren wel.” Inmiddels is er 830 euro gestort, maar er is minstens 15.000 euro nodig.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De schrik zit hem nog in het lijf. Nu hij tijdelijk in een auto de pakketjes rondbrengt kijkt hij steeds in de spiegel. Wordt Kevin gevolgd? Niemand te zien, maar het gevoel van onveiligheid blijft. Voordat hij uit- en instapt kijkt hij nog een keer goed om zich heen. “In mijn maag heb ik steeds het gevoel alsof ik bij de tandarts in de wachtkamer zit.” Stoppen met zijn werk wil hij niet. “Ik ben kostwinner en heb een vrouw en dochter. Bovendien wil ik mijn klanten nooit laten stikken, dat zouden zij met mij ook niet doen. Ik zie sommige mensen vijf dagen in de week, van dinsdag tot zaterdag.”

Achtervolging
Zijn bus werd gestolen toen hij in Heerle aan het werk was. Hij stond bij zijn bus en wilde net een briefje in een brievenbus gooien bij iemand thuis. “Ik kreeg een duw van achteren, ik heb ze nooit aan zien komen. Gelukkig hadden ze geen mes of pistool.” Toen hij weer overeind stond rende hij achter de overvallers aan, die met zijn bus vol pakketjes waren weggereden. “Ik zag een auto en ben bij die bestuurder ingestapt, samen zijn we achter de bus aangereden. Maar bij een splitsing raakten we de overvallers kwijt.”

Als zzp’er is Kevin zelf verantwoordelijk voor de bus. Hij had net de leasemaatschappij terugbetaald. Van de verzekering krijgt hij de dagwaarde terug, maar dat is niet genoeg. “Ik ben allrisk verzekerd maar het gaat om een bus uit 2012 met 360.000 kilometer op de teller. Voorlopig ziet PostNL door de vingers dat ik met een grote auto rij. Maar ik moet nu wel meerdere keren rijden, dus dat is ook geen definitieve oplossing.”

De expert is woensdagochtend langs geweest, maar hoeveel geld hij terugkrijgt, is nog onduidelijk. In de supermarkt staat ook een geldpot waar mensen kunnen doneren en tot nu toe hebben achttien mensen via de crowdfundsite gedoneerd. De 15.000 euro is echter nog lang niet in zicht. “Ik zal weer deels zelf een nieuwe bus moeten financieren. Hopelijk vindt de politie mijn bus en is die niet uitgebrand. Dan krijgen alle donateurs hun geld terug.”

Schoolboeken en kleding
Hoe het met de pakketjes zat die gestolen zijn, weet hij niet. “Het ging om schoolboeken, een ventilator, elektronica, kleding voor een oude vrouw. De bus zat nog vol, ik was net begonnen. Maar het gaat niet om tv’s of computers dus de dieven hebben er weinig aan. PostNL handelt de schade verder af.” In de drie dorpen is niemand kwaad op hem. “Integendeel. Iedereen die de deur open doet wil een praatje maken. Fijn, maar dat kost me wel veel tijd. Hopelijk kan ik ze straks vertellen dat de bus gevonden is of dat ik een nieuwe bus heb.”

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.