Darter Jelle Klaasen niet tevreden: ‘Tot dusver gewoon een slecht jaar’

1 augustus 2018 om 14:36
nl
Het dartsjaar zit er voor de helft al weer op en Jelle Klaasen is niet blij met de eerste helft van 2018. De darter uit Alphen won nog geen enkel noemenswaardig toernooi, maar heeft toch vertrouwen in het komende halfjaar.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

“Het gevoel is goed”, zegt de 33-jarige Klaasen in gesprek met Darts Inside. Het gevoel is goed, maar dat zijn de resultaten nog niet. De darter uit Alphen heeft daar een mogelijke verklaring voor. “Ik ben verwisseld van materiaal, waarschijnlijk ben ik te snel overgestapt want ik heb in een keer alles veranderd.” 

"Het gevoel is goed, maar ik ben verwisseld van materiaal", aldus darter Jelle Klaasen.

Op het laatste televisietoernooi, The World Matchplay, werd Klaasen al in eerste ronde naar huis gestuurd door Peter Wright. De Schot was met 10-5 veel te sterk voor Klaasen, die moeite leek te hebben met het gooien van zijn pijlen, terwijl ook de hitte op het podium hem niet hielp. De darter uit Alphen liet na zijn verloren partij weten last te hebben gehad van zweethanden tijdens de wedstrijd.

‘Gewoon slecht’
Mede door het andere materiaal loopt het nog niet zoals het hoort bij Klaasen, die naar eigen zeggen ‘gewoon een slecht jaar’ doormaakt tot nu toe. “De pijlen zijn van een ander gewicht en daardoor komen mijn pijlen op het podium niet zo mooi in het bord, daardoor presteer ik minder.” 

"Dit is tot nu toe gewoon een slecht jaar", aldus Jelle Klaasen over zijn dartsprestaties.

Vertrouwen
‘The Cobra’ heeft de komende maand vakantie, al gaat de training wel gewoon door. "Sinds mijn polsblessure kan ik niet meer acht uur per dag trainen. Na anderhalf uur begin ik last te krijgen en dan moet ik stoppen.” Ondanks de mindere resultaten kijkt Klaasen toch met een goed gevoel vooruit naar de tweede helft van 2018. “Het gevoel is wel goed, alleen moet de oude worp terugkeren. Als dat lukt, dan komt het wel goed.” 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.