Video

Terug naar de zomer van 1976: 'Wees wijs met water'

5 augustus 2018 om 08:55
nl
Het lijkt er op dat 2018 droger wordt dan 1976. Dat was het droogste jaar sinds in 1901 de metingen begonnen. Het verschil met 2018 is dat die droogte in 1976 al in maart begon. Sommige mensen verspillen sinds die zomer nooit meer een druppel water...
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Omroep Brabant vroeg de Brabanders wat zij zich nog herinneren van de zomer van 1976. De komende dagen delen we die herinneringen.

Dertig graden in Noorwegen

Antoinette van Asseldonk uit Valkenswaard trok in 1976 vier weken door Noorwegen. Het was de tijd dat nieuws nog niet zo snel ging. “Het was er constant 30 graden, geen druppel regen gehad. Ik vond het vreemd voor een land als Noorwegen. Nog nooit zo warm meegemaakt. Toen ze thuiskwamen bleek dat het in heel Europa zo warm was.”

Wees wijs met water

Moneymeijer schrijft: “Nu ik 52 jaar ben, denk ik altijd, maar vooral nu tijdens deze droogte, terug aan de spotjes destijds: 'Wees wijs met water, verspil het niet.' Iets wat ik vanaf die tijd altijd aan denk als ik voor mijn gevoel water verspil.”

Een wolk van een dochter

Resi Heijnemans herinnert zich de zomer van 1976 nog goed. “Ik was in de zomer van 1976 zwanger. Het was ondraaglijk heet. In mijn herinnering was het van begin juni tot de geboorte van mijn zoon op 6 oktober erg warm. We hebben in oktober nog veel kunnen wandelen met de kinderwagen.”

Datzelfde geldt voor Tilly Parijs: “Dit is een jaar om nooit meer te vergeten. Een hele warme zomer, en dan ook nog hoogzwanger. Dat was afzien, maar het heeft me een wolk van een dochter gegeven!”

Stuur uw herinneringen
Heeft u ook herinneringen aan de zomer van 1976 stuur die dan naar [email protected]. Het zou nog mooier zijn als u foto's meestuurt. Die zullen nog niet digitaal zijn, maar met een smartphone kunt u daar vast een goede foto van maken. 

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!