Video

Terug naar de zomer van 1976: 100 liter 7Up en lopen op de bodem van de Maas

6 augustus 2018 om 09:00
nl
Het lijkt er op dat 2018 droger wordt dan 1976. Dat was het droogste jaar sinds in 1901 de metingen begonnen. Het verschil met 2018 is dat die droogte in 1976 al in maart begon. Honderd liter Seven-Up en lopen op de bodem van de Maas.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Omroep Brabant vroeg de Brabanders wat zij zich nog herinneren van de zomer van 1976. De komende dagen delen we die herinneringen.

Bloed, zweet en tranen

Ans Wouters trouwde in die snikhete zomer. “Wij zijn op 20 augustus 1976 getrouwd. Een hele warme dag met temperaturen rond de 30 graden. Voorafgaand daaraan hadden we ons huis verbouwd en dat kostte echt bloed, zweet en tranen!"

Op de trouwdag dronk iedereen graag koele drankjes. "Toen we de rekening kregen was die helemaal gespecificeerd van wat er precies gedronken was. Naast de vele biertjes en wijntjes was er honderd liter Seven-Up gedronken. Erg veel dus....”

De bodem van de Maas

Hanny heeft een heel bijzondere herinnering: “We woonden toen in Stein. Met onze zoon van 2 en dochter van 3 gingen we naar Elsloo waar we op de bodem van de Maas konden lopen. Dat was heel bijzonder.”

Stuur uw herinneringen

Heeft u ook herinneringen aan de zomer van 1976 stuur die dan naar [email protected]. Het zou nog mooier zijn als u foto's meestuurt. Die zullen nog niet digitaal zijn, maar met een smartphone kunt u daar vast een goede foto van maken. 

Wachten op privacy instellingen...



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!