Video

Mathieu van der Poel ziet zichzelf niet de Tour winnen: 'Daar zou ik te veel voor moeten laten'

1 augustus 2018 om 21:42
nl
Mathieu van der Poel wordt door menig wielerkenner getipt als een mogelijke winnaar van de Tour de France binnen enkele jaren. De 23-jarige Van der Poel kijkt daar zelf anders tegenaan. “Het is mijn doel niet, en daarbij is het ook niet voor mij weggelegd”, zegt de wielrenner annex mountainbiker tijdens de Acht van Chaam.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Tijdens de Acht van Chaam kan Van der Poel zich meten met de nummer twee van de afgelopen Tour de France, Tom Dumoulin. Toch ziet hij het niet als een meetpunt voor zichzelf. "Dit zijn leuke wedstrijden om te rijden, goed om bezig te blijven. Het zou leuk zijn om van Dumoulin te winnen, we zullen zien." 

Tekst gaat verder onder de Instagrampost.

Wachten op privacy instellingen...

Tour de France
Van der Poel werd een aantal weken geleden nog Nederlands Kampioen wielrennen, maar de focus van de alleskunner ligt niet per definitie op het wielrennen. Van der Poel heeft als zijn grote doel om een medaille te halen op de Olympische Spelen als mountainbiker. “Als ik de voor de Tour wil gaan, zou ik te veel dingen moeten laten vallen”, zegt Van der Poel. De kans is wel groot dat Van der Poel op termijn wél de Tour de France gaat rijden. “Meedoen zeker, maar niet om mee te doen om de winst denk ik.” 

EK Glasgow
Het doel is dus om te schitteren op de komende Olympische Spelen in Tokyo (2020), toch blijft Van der Poel ook wielrennen. Volgende week staat het EK wielrennen en mountainbike op het programma in Glasgow, en Van der Poel zien we bij beide sporten terug. “Ik heb goed getraind de afgelopen weken. Het zal heel moeilijk zijn om beide onderdelen te winnen. Bij het mountainbike wil ik echt voor het podium gaan, bij de wegrit weet ik niet exact wat ik kan verwachten." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.