Video

Sam Oomen genoot van de Tour: ‘Met mij erbij wellicht nog comfortabeler voor Dumoulin'

2 augustus 2018 om 12:19
nl
Sam Oomen werd tijdens de afgelopen Giro d'Italia negende, terwijl zijn kopman Tom Dumoulin als tweede eindigde. Dumoulin ging meteen door naar de Tour, maar Oomen niet. Vele kenners denken dat Dumoulin het beter zou hebben gehad tijdens de Tour als de 23-jarige renner uit Tilburg meedeed aan de Ronde van Frankrijk. "Uiteindelijk is de sterkte van de kopmannen het belangrijkste en Thomas liet zien de beste te zijn."
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Vol trots keek Oomen de afgelopen weken naar de prestaties van Team Sunweb. De renner baalde er geen moment van dat hij er zelf niet bij was. "Het is ongelooflijk knap wat ze hebben gepresteerd, ik heb vol bewondering alles gevolgd."

De kopman van Team Sunweb, Tom Dumoulin, werd dus tweede in de Tour de France. Tijdens de Tour werd er meerdere keren de naam van Sam Oomen genoemd. Met hem had Dumoulin het nóg beter gedaan. "Dat had niet veel uitgemaakt", zegt Oomen daar zelf over. "Het was dan misschien op sommige momenten iets comfortabeler geweest voor Dumoulin."

Tekst gaat verder onder de video.

Kopman doorslaggevend
"Uiteindelijk is de sterkte van de kopmannen het belangrijkste", zegt Oomen. "Thomas liet de gehele Tour zien dat hij de beste was, en daar had ik geen verschil in gemaakt."  Voor volgend jaar is het nog niet duidelijk wat de planning is van Team Sunweb. "Ik krijg heel vaak de vraag of ik volgend jaar wel meedoe aan de Tour, maar ik weet het echt nog niet. Het zou heel gaaf zijn, maar ik weet niet wat het team van plan is."

Tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

WK
De renner uit Tilburg bereidt zich nu voor op de Ronde van Polen. Tussendoor fietste hij de Acht van Chaam. "Dit is wel een mooie aanvulling op de voorbereiding. In de ochtend een goede training, en dan 's avonds een goede intensiteit training." Verder gaat Oomen nog meedoen aan 'een paar eendagsklassiekers', waarna hij zich wil voorbereiden op het WK-ploegentijdrit. "Hopelijk ook nog het WK aan het einde van het seizoen, maar dat is afwachten wie daar voor worden geselecteerd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.