Weer (bijna) een fietsster gelanceerd door losliggende stoeptegels in Eindhoven

1 augustus 2018 om 23:09
nl
Hij is boos. De buurt is boos. Iedereen is boos. Want wéér ging het bijna mis aan de Heezerweg in Eindhoven. Een losliggende stoeptegel zorgde ervoor dat de vriendin van Stijn zowat van haar fiets werd gelanceerd. Op 15 juli raakten, eveneens aan de Heezerweg twee mensen op een scooter zwaargewond. Door hetzelfde euvel.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

De buurtbewoners van de Kruidenbuurt in Eindhoven zijn het zat. Stijn is een van die bewoners. en vertelt wat er aan de hand is. "Nou, er liggen wéér stoeptegels los. En dit is al maanden zo. Een paar weken geleden is er nog iemand met een scooter gelanceerd een stukje verderop. Je zou toch verwachten dat de gemeente de boel meteen goed oplost als zoiets is gebeurd."

Let op! Gevaar voor lancering op de Heezerweg
Maar dit lijkt niet het geval. Dat komt volgens Stijn omdat de gemeente bezig is met de herinrichting van de Heezerweg. Geen excuus, vindt hij. "Het is gewoon een hele gevaarlijke situatie. Zeker in het donker, op de fiets of op een scooter. Mijn vriendin werd  laatst ook bijna gelanceerd. Dus ik denk echt dat de gemeente hier iets aan moet gaan doen."

Tekst gaat door onder de tweet

Wachten op privacy instellingen...

Als je goed kijkt, zie je op de foto dat de plek van de losliggende tegel is gemarkeerd. "Er zijn wel meer plekken in de straat gemarkeerd in verband met losliggende tegels. Maar ja, wat heb je aan een markering als er niets aan wordt gedaan."

Naar aanleiding van het ongeval op zondag 15 juli zei de gemeente Eindhoven niets te weten van losse stoeptegels. Ook zou er over de plek van het ongeval geen melding zijn binnengekomen. Buurtbewoners beweerden dat er wel contact over was geweest. 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.