Huh, wat, echt?! Het gaat 'sneeuwen' in Brabant - Omroep Brabant

Huh, wat, echt?! Het gaat 'sneeuwen' in Brabant

2 augustus 2018 om 11:22
nl
Ben je he-le-maal klaar met de zon en het weer ijs- en ijskoud wordt? Dan kun je vrijdag je hart ophalen in Best. Daar wordt namelijk het Dorpsplein omgetoverd tot een heus winterwonderland.
Geschreven door

Met ruim dertig graden op de thermometer klinkt het woord ‘sneeuw’ als fake news, maar toch gaat het echt gebeuren. Rond elf uur wordt door Polar Europe het hele Dorpsplein volgespoten. Dit bedrijf verzorgt ook de sneeuw op de Olympische Spelen, dus zij hebben behoorlijk wat ervaring met witte dekens. Wel is het nog maar de vraag hoe lang het zal blijven liggen nu de temperaturen tropisch zijn.

Spelen in de sneeuw met 33 graden
Het is niet toevallig dat juist Best is uitgekozen voor deze verfrissende stunt. Drankenfabrikant Coolbest vond het wel toepasselijk. "Met deze actie willen wij op een leuke manier zowel verkoeling als hydratatie bieden aan de bewoners en bezoekers van het Brabantse dorp", legt Sabine Blom van het bedrijf uit. 

"En hoe cool is het om te kunnen zeggen dat je met 33 graden in de sneeuw hebt gespeeld?" Het tafereel zal in elk geval bijzondere plaatjes opleveren, want het komt niet vaak voor dat je in ons eigen Brabant met je zwembroek in de sneeuw kunt liggen tijdens een hittegolf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.