Aangereden meisje 'scoutinggroep' is niet in levensgevaar, chauffeur (85) 'verblind door zon'

2 augustus 2018 om 11:25
nl
Het 15-jarige Belgische meisje dat woensdagavond werd aangereden door een automobilist in Bergeijk is aan de beterende hand. Dat laat directeur Erwin Cools van de chiro - een jeugdbeweging in België - weten. Het meisje was met de chiro op kamp in Hilvarenbeek.
Geschreven door

Het meisje werd woensdagavond zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. "Haar toestand is nu stabiel en ze is niet in levensgevaar", zegt Cools. "Dat is goed nieuws." 

Omdat het nu beter gaat met haar, gaat het kamp in Nederland gewoon door. "Dat heeft de groep besloten na overleg met de ouders en andere betrokkenen. De groep die dit meemaakte, krijgt de nodige zorg aangeboden. Daar wordt ook gebruik van gemaakt." 

De groep van ongeveer twintig jongeren kwam woensdag aan in Hilvarenbeek en zal daar tot 10 augustus verblijven.

Traumahelikopter
Het slachtoffer was op de Witrijtseweg aan het wandelen met haar chirogroep, toen ze van achteren werd aangereden door een auto. "We hebben vernomen dat de chauffeur, een 85-jarige Nederlander uit het Belgische Dessel, verblind zou zijn geweest door de ondergaande zon", vertelt de directeur van de chiro. "Daardoor had die de groep niet gezien en reed hij op de groep in."

Het slachtoffer is eerst ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en daarna met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. 

De bestuurder van de auto werd aangehouden na het ongeluk. Vanwege zijn hoge leeftijd werd hij niet in de cel gezet. Hij wordt donderdag wel verhoord. Uit een eerste onderzoek bleek dat hij niet gedronken had. 

'Zeker niet de eerste maal'
De chiro heeft 110.000 leden, die tijdens de zomervakantie op kamp gaan. "Dan is het mogelijk dat er eens iets misloopt", weet Cools. "Dit gebeurt niet jaarlijks, maar dit is ook zeker niet de eerste maal. We proberen groepen vooraf goed te briefen wat we preventief kunnen doen om ongelukken te voorkomen en wat ze nadien kunnen doen. Daar hebben we wel wat ervaring mee. Vanuit ons kantoor proberen we de groep hierbij te ondersteunen." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!