Phillip Cocu haalt Erwin Koeman naar Fenerbahçe: 'Hij heeft veel ervaring'

2 augustus 2018 om 10:25
nl
Erwin Koeman gaat Phillip Cocu assisteren bij Fenerbahçhe. Daarmee staat er een Nederlands trio voor de groep bij de Turkse topclub, aangezien Cocu Chris van der Weerden al meenam naar Istanbul. Erwin Koeman werkte voor het laatst als assistent-trainer bij Everton, waar hij zijn broer Ronald assisteerde. Daar werden de broers in oktober 2017 ontslagen wegens de slechte resultaten.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Phillip Cocu liet op de website van Fenerbahçe weten blij te zijn met de komst van Koeman. "Ik ben hier heel tevreden mee. Erwins ervaring zal goed bijdragen aan de ontwikkeling van het hele team."  

Opvallende keuze
De keuze van Erwin Koeman is enigszins opvallend, aangezien hij na de aanstelling van Ronald Koeman als bondscoach van Oranje liet weten uit de schaduw van zijn broer te willen stappen. "Ik wil weer op eigen benen staan. Het liefst in het buitenland", zei Koeman toen. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

 

Erwin Koeman speelde in actieve voetballoopbaan drie seizoenen bij PSV. Ook was hij onder Eric Gerets en Guus Hiddink assistent-trainer van de Eindhovense club. Verder was de 56-jarige Koeman hoofdtrainer bij Feyenoord, RKC Waalwijk, FC Utrecht en FC Eindhoven onder zijn hoede. Hij was ook werkzaam als bondscoach van Hongarije.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.