Smile! Groen gezichtje verschijnt op verdord veldje in Den Bosch

2 augustus 2018 om 11:29
Een groene tekening, gemaakt met onzichtbare inkt
Een groene tekening, gemaakt met onzichtbare inkt
Dat de hitte de natuur teistert is geen nieuws, maar met een beetje goede wil kun je zelfs dáár ook weer je voordeel uit halen. Dat dacht althans Jan de Rond uit Den Bosch. Hij besloot op een warme dag om met twee emmertjes water een tekening te gieten op het verdorde grasveldje voor zijn kantoor. Dat werd een dagelijks ritueel en nu heeft hij zicht op een vrolijke, groene 'smiley' in het verder gele, dorre grasveldje.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door

De Rond, werkzaam bij Welzijn Divers aan de Rogier van de Weijdenstraat in Den Bosch, kwam op het idee achter de koffieautomaat op zijn kantoor.

Na een paar dagen al effect

'Ik was koffie aan halen op de eerste verdieping en zag van daaruit het gele grasveld steeds maar geler en geler worden. Toen kwam ik op het idee om dagelijks water te gaan gieten om zo een groene tekening met water op het gele grasveld te maken. Een dag of 7 á 8 nadat ik ben begonnen werd de tekening al duidelijk zichtbaar."

100 euro

De Rond, zelf betrokken bij sponsor Mooi zo, Goed zo, hoopt dat dit idee navolging gaat krijgen en dat meer Bossche velden en tuinen tijdens de hitte opgevrolijkt gaan worden met de groene tekeningen. In het kader van de Burendag op 22 en 23 september kan je er zelfs 100 euro mee verdienen voor activiteiten in jouw buurt.

"Als je een foto maakt van zo'n grastekening in je buurt moet je even op www.mzgz.nl kijken. Daar zie je hoe je dan extra budget voor je Burendag kan verdienen. Maar dit doen we niet in heel Brabant hoor. . alleen in Den Bosch."

Andere ontwerpen

Jan de Rond koos dus zelf voor een eenvoudige groene 'smiley', maar heeft al voldoende suggesties gehoord voor andere grastekeningen.

"Je kan het logo van je voetbalclub maken, maar ook de naam van je geliefde, een giraffe, een auto, de zon of een olifant. Je kan het zo gek niet opnoemen of je kan er een groene tekening met de onzichtbare inkt van maken."

Wachten op privacy instellingen...

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...