Ben je lekker op vakantie, krijg je buikgriep (en je campingburen ook)

2 augustus 2018 om 11:53
nl
Op camping de Flaasbloem is het Norovirus uitgebroken. Zondagavond melden de eerste tien zieke gasten zich, een dag later waren er al 150 zieken. Het Norovirus is niet heel ernstig, maar wel extreem besmettelijk. De camping heeft meteen maatregelen genomen en hoopt het zo snel te winnen van het virus.
Profielfoto van Anja de Loos
Geschreven door
Anja de Loos

Edward Nederend, parkmanager van de Flaasbloem vertelt: "Toen er zich zondag tien zieke mensen bij ons meldden, hebben we zo snel mogelijk de GGD ingeschakeld. Die hebben onderzoek gedaan, waaruit bleek dat het inderdaad het Norovirus was. Vervolgens is het water uit het zwembad getest, maar dat blijkt schoon te zijn."

Eerste camping
Dat het virus is uitgebroken in Chaam is een typisch geval van pech. Iemand heeft het, waarschijnlijk zonder te weten, meegenomen naar de camping. Voor de GGD is het de eerste keer dat ze een Norovirus tegenkomen op een camping. Het komt vaker voor in verzorgingstehuizen. Mensen met een lagere weerstand, zoals ouderen, zijn vatbaarder voor het virus.

Besmettelijk
Als het virus er eenmaal is, is het heel besmettelijk. Zeker als mensen voorzieningen delen, zoals een douche- en toiletgebouw. Het personeel van de camping heeft meteen maatregelen genomen. Om besmetting te voorkomen, is het belangrijk je handen extra goed te wassen. Wat dat betekent is te lezen op speciale instructies die zijn opgehangen in de toiletgebouwen. Ook hangen daar extra zeepautomaten.

Als extra service heeft de camping behalve de huidige gasten ook de mensen die net vertrokken zijn én de mensen die gereserveerd hebben geïnformeerd over het virus. Het personeel maakt extra vaak schoon. De medewerkers lijkt het virus vooralsnog bespaard te zijn. Er hebben zich maar twee mensen ziek gemeld.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.