Video

Het kan! Fans van aartsrivalen NAC en Willem II vieren samen vakantie aan Spaanse Costa [VLOG]

2 augustus 2018 om 19:40
nl
Al acht jaar liggen ze gebroederlijk naast elkaar op het strand aan de Spaanse Costa del Sol, de familie Van der Heijden uit Bergen op Zoom en de familie Van den Berg uit Tilburg. Grappig, want het ene gezin is helemaal gek van NAC en het andere zweert bij Willem II. En die voetbalclubs zijn water en vuur.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Acht jaar geleden zaten beide families voor het eerst per toeval naast elkaar op het strand in Torremolinos. En nu doen ze dat nog steeds. Elk jaar spreken ze af in dezelfde badplaats aan de Costa del Sol. "Het is hartstikke gezellig, we zijn ook goede vrienden geworden."

Wachten op privacy instellingen...

 

Plaagstootjes
En dat is leuk, want de twee gezinnen hebben één hele grote tegenstelling. Vader Ferry, moeder Suzan en zoon Justin uit Bergen op Zoom zijn namelijk fanatiek supporter van NAC. Het gezin Van den Berg uit Tilburg, Alex, Judith, Luuk, Mike en vriendin Maud juichen voor aartsrivaal Willem II.  Het levert een constante, grappige stroom van plaagstootjes op. Maar nooit een probleem.

"Het gaat altijd super",  zegt Bergenaar Ferry van der Heijden. "We hebben elkaar leren kennen op het strand en ze blijven elk jaar terug komen. We liggen nooit met elkaar in de clinch, want het zijn aardige mensen. "

'Ik hou  gewoon niet van Breda'
Gemeen wordt het nooit, maar er wordt toch flink wat gepest tussen beide gezinnen. NAC en Willem II zijn dan ook aartsrivalen en bij sommige supporters ligt dat erg gevoelig. Breda is steevast Bavel-Noord en een Tilburger is steevast ‘die Kruik’.  Alleen de jongste telg, Luuk, laat zich spontaan even gaan. 

"Ik ben niet voor NAC, maar voor Willem II",  zegt Luuk van den Berg, de jongste van het gezelschap. "Ik kom uit Tilburg en hou gewoon niet van Breda." Terwijl hij dat zegt ontvouwt NAC-supporter Justin van de Heijden stiekem een grote NAC-badhandoek achter hem.  "Ik ben een NAC'er", zegt hij. Fr0nt76 en een echte Rat natuurlijk. "

Vriendschap is belangrijker dan voetbal
Vader Alex uit Tilburg relativeert: "Het gaat altijd goed, het zijn super goede mensen en vriendschap is veel belangrijker dan een beetje ruzie maken over voetbal. "

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.