De droogte veroorzaakt problemen: klimaatdeskundige geeft antwoorden tijdens live Q&A

3 augustus 2018 om 16:11
Archieffoto.
Archieffoto.
Met een hittegolf waar maar geen eind aan lijkt te komen en een record-droogte, maken steeds meer mensen zich zorgen. Is dit een gevolg van de klimaatverandering? Is dit blijvend? Moeten we anders gaan leven? Omroep Brabant gaat proberen antwoorden te geven op al je vragen. Om halfzeven vrijdagavond is milieu-econoom Reyer Gerlagh in onze studio. Hij zal in een live Q&A-sessie al jouw vragen beantwoorden.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

De land- en tuinbouworganisatie LTO noemt de droogte rampzalig en vraagt om maatregelen. De LTO spreekt van een 'unieke situatie'. Boeren kampen met verdorde velden. Het grasland van Adrion van Beek in Breda is voor 75 procent dood. Herstel gaat veel geld kosten. Van Beek noemt het 'een groot Europees drama'. Hij vreest voor lege schappen in de supermarkt.

Donderdagmiddag maakte de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling bekend dat ons land met een feitelijk watertekort kampt. We zijn nog één fase verwijderd van een landelijke crisissituatie.

Aan de andere kant: de recreatiebranche in onze provincie beleeft gouden tijden. De campings zitten vol, bij iedere waterplas hangen mensen met de benen buiten.

Hoe erg is het dus, die hitte? De live Q&A-sessie begint deze vrijdag om halfzeven 's avonds en is live te zien via onze site, app en Facebookpagina. Heb jij een vraag voor Reyer Gerlagh? Mail naar [email protected], of stel je vraag tijdens de live-sessie via Facebook.

 

 

 

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...