Iets leuks doen dit weekend? Hier zijn onze 5 tips!

4 augustus 2018 om 09:19
nl
Brabant bruist! Er is zoveel te doen, dus Omroep Brabant helpt je een handje. Deze vijf evenementen mag je niet missen.
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

Tip 1: Country Festival in Oirschot (zaterdag en zondag)
Pak je cowboyhoed en -laarzen en kom een stapje mee linedancen in Oirschot. Daar is dit weekend een Country Festival met verschillende bands die jouw muziek spelen. Verder zijn er wat attracties en is het terrein gezellig aangekleed. 

Het festival is gratis en het is allemaal te doen op de Markt in Oirschot. Zaterdag start het om halfacht 's avonds. Zondag begint het festival eerder. Dan kan er vanaf een uur 's middags geswingd worden. 

Tip 2: Breda in Concert (zaterdag)
Hou je van Nederlandstalig? Dan zit je zaterdag goed bij Breda in Concert. Op het Chasséveld komen alleen maar toppers. Django Wagner, Tino Martin, René Schuurmans, Sieneke, ze zijn er allemaal bij. Om twee uur 's middags komt de eerste artiest het podium op. Kaartjes kosten tussen twee tientjes en vijftig euro. 

Als je met de auto komt, zijn er drie parkeergelegenheden in de buurt. Je kan natuurlijk ook met het openbaar vervoer komen. Vanaf station Breda is het nog geen kwartiertje lopen naar het Chasséveld. Maar er rijden ook bussen. Woon je dichtbij en kom je op de fiets? Dan kun je die kwijt in een gratis fietsenstalling bij het terrein.

Tip 3: Mijl van Mares in Maarheeze (zaterdag)
De Mijl van Mares is niet alleen een wielerevenement. Natuurlijk rijden de professionals een omnium (een afvalkoers en puntenkoers) en is er voor de kinderen een Dikke Banden Race. Maar er is meer te doen. Zo zijn er live bandjes en kunnen kinderen zich uitleven op meerdere attracties. En er staan verschillende foodtrucks voor als je trek hebt gekregen na het fietsen, dansen of spelen. De toegang tot de Mijl van Mares is gratis.

De Mijl van Mares start op de Stationsstraat en gaat dan via de Sterkselseweg, langs het Jan Verheesplein (waar ook van alles te doen is) richting de Vogelsberg. Via de Moonslaan komen de renners weer terug op de Stationsstraat. 

Naar een wielerevenement kom je in principe op de fiets. Maar als je met de auto komt, kun je die bij parkeerplaats De Kleine Bruggen, de kerk aan de Kerkstraat of op de parkeerplaats op de Sterkselseweg parkeren. 

Tip 4: Kermis in Boekel (zaterdag en zondag)
Niks geen megagrote attracties. De kermis in Boekel kiest meer voor ‘klein maar fijn’.  Er staan verschillende attracties op en rond het Sint Agathaplein in Boekel. Vooral kinderen kunnen hier hun hart ophalen. Natuurlijk ontbreekt typisch kermis-eten ook in Boekel niet, dus als je zin in een suikerspin hebt, kan je dit weekend hier terecht.

De kermis bezoeken gaat het handigst te voet of met de fiets. Met de auto kun je ook dichtbij komen. Die kan je in de straten in de buurt van de kermis kwijt.

Tip 5: Zundert door de ogen van Vincent, een historische fietsspeurtocht in Zundert (zaterdag en zondag)
Dit weekend is ook een mooie gelegenheid om eens lekker te fietsen. Onze tip is: fiets eens door Zundert. Er is daar een historische fietsspeurtocht van 39 kilometer uitgezet. Aan de hand van foto’s slinger je door de omgeving van Vincent van Goghs jeugd. Je ziet allerlei onderwerpen en thema’s die in zijn werk terugkomen.

Bij het VVV-kantoor in Zundert maar ook op andere plekken kun je een boekje kopen. Dat kost 2,50 euro. Je vindt in het boekje een fietsroute, een beetje geschiedenis en -heel belangrijk- foto’s van de elementen die je moet zoeken. Je kan de route in Zundert starten maar ook in Rijsbergen, Achtmaal en Wernhout.

O, en als je het boekje hebt, krijg je ook nog eens korting in het Vincent van Goghhuis in Zundert

Tips?
Organiseer je een evenement of ga je ergens naartoe en vind je dat Brabant ook moet komen, laat het ons weten. Stuur een mailtje met informatie over het evenement naar [email protected] en misschien kiezen we jouw evenement wel uit als een van de tips van de week!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!