Video

Waar een klein dorp groot in kan zijn, bewoners trekken beurs voor gedupeerde rockband

2 augustus 2018 om 17:35
nl
Drie weken nadat een brand de rock-'n-roll bus transformeerde tot een zwartgeblakerd karkas, staat de teller voor een nieuwe bus op ruim elfduizend euro. Rockband Lijn 99 uit Schaijk krijgt waarschijnlijk genoeg geld om een nieuwe bus kopen. "Het is bizar dat uit zoveel negativiteit, zoiets positiefs kan komen", zegt zanger Sander Ottens.
Profielfoto van Audrey Verhagen
Geschreven door
Audrey Verhagen

Lijn 99 is een bijzondere combinatie van een rockband mét rijdend podium en dansvloer. De bandleden staken anderhalf jaar lang hun ziel en zaligheid in de verbouwing van de bus. Het resultaat mocht er zijn. De band was dan ook verbijsterd toen ze hun lieveling in rook zag opgaan. 

Niet lang daarna werd een inzamelingsactie gestart. Mensen die geld doneren, laten soms een berichtje achter. Annemarie schrijft: "Die tweede bus gaat er komen, heel veel succes mannen!"  Theo en Rianne: "Ook wij zullen bij de nieuwe bus weer onze schouders eronder zetten en meehelpen om jullie droom te verwezenlijken." Alle aandacht doet de zanger goed. "Ja, geweldig. We hadden verwacht dat mensen alleen de eerste twee, drie dagen zouden doneren."

Op vijf oktober wordt een grote inzamelingsactie gehouden. Bevriende bands proberen zoveel mogelijk geld bij elkaar te spelen. Ook anderen doen een duit in het zakje. Zo doneerde een lokale ondernemer uit Schaijk de opbrengst van zijn eierautomaat, ruim 450 euro.     

Geen brakke bus
Op donderdagmiddag staat de teller al op ruim elfduizend euro. Genoeg voor een bus, zou je zeggen. De band heeft al een aantal potentiële kandidaten op het oog. Ottens: "We zijn actief op zoek, niet alle bussen zijn geschikt. Hij moet niet te nieuw zijn want nieuwe bussen zijn heel laag en dat gaat niet met onze dansvloer. We willen ook geen brakke oude bus." Met alleen de aankoop van een bus is de band er niet. Om de nieuwe bus om te toveren tot een rijdende kroeg, is nog aardig wat geld nodig.

 

Afgelopen weekend trad de band busloos op. De zanger vertelt hoe fijn het was om weer lekker te spelen. Lijn 99 wil snel weer optreden, mét bus. Ottens: "Volgend jaar september zijn we te laat voor het festivalseizoen. We willen daarom eind april weer op weg zijn." De zanger denkt dat festivals Lijn 99 wel willen hebben. "We zijn er niet minder bekend om geworden", grapt Ottens. "Veel mensen steunen ons en met die energie gaan we het nieuwe seizoen in!" 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.