Nieuwe PSV-aanvoerder Luuk de Jong over Johan Cruijff Schaal: 'Als voetballer wil je alles winnen'

2 augustus 2018 om 14:43
nl
PSV-trainer Mark van Bommel staat zaterdag voor het eerst langs de lijn als hoofdtrainer van de Eindhovense club tijdens een officiële wedstrijd. PSV strijdt dan met Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal. “Als voetballer wil je alles winnen, ook deze prijs”, zegt Luuk de Jong, die dit seizoen de aanvoerdersband mag dragen en daarmee Marco van Ginkel opvolgt.
Geschreven door

Er wordt nog wel eens neergekeken op de Johan Cruijff Schaal, maar dat is volgens PSV-coach Mark van Bommel niet terecht. “Alle wedstrijden zijn belangrijk. En hoe makkelijk kun je een prijs winnen. Dit is maar één wedstrijd, maar wel meteen een prijs.” Daar sluit De Jong zich bij aan. "Het is een teleurstelling als je deze wedstrijd verliest." 

Het is zijn eerste officiële wedstrijd als hoofdcoach van PSV, maar heel veel spanningen lijkt hij daar niet voor te hebben. "Ik ga het elftal zo goed mogelijk voorbereiden. Maar verder doe ik niets speciaals." Toch moet hij toegeven dat zo'n eerste wedstrijd wel een tikkeltje anders is. "Elke eerste wedstrijd is spannend, als speler bij een nieuwe club, maar ook als trainer."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

'We zijn nog niet klaar'
Wat hem betreft is de wedstrijd van zaterdag tegen Feyenoord geen test. “Het is een mooi moment, maar we zijn nog niet klaar”, zegt Van Bommel op de persconferentie donderdag in Zeist. Heel gek vindt hij dat niet. “We zijn pas een paar weken geleden begonnen. Dus nee, we zijn er nog niet." Wel heeft van Bommel  een fitte selectie tot zijn beschikking, inclusief spits Maximiliano Romero, die al in januari neerstreek in Eindhoven. Tot speelminuten kwam de Argentijn nog niet, maar daar kan zaterdag verandering in komen.

Volgens Van Bommel heeft PSV de speelstijl die hij wil hanteren nog niet optimaal onder de knie. Toch moet PSV er zaterdag staan, voor eigen publiek. "Het is een belangrijke wedstrijd en het leeft heel erg", zegt De Jong. "Als je deze wint, kan het je meteen een goed gevoel geven." 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Philips Stadion
Het is dit jaar voor de tweede keer dat er niet in de Johan Cruijff Arena om de Johan Cruijff Schaal wordt gespeeld. Sinds vorig seizoen is er namelijk een nieuwe regeling dat er in het stadion van de landskampioen wordt gestreden om de Supercup.

PSV, de huidige landskampioen, heeft goede statistieken als het gaat om de Johan Cruijff Schaal. Al elf keer wonnen de Eindhovenaren deze eerste prijs van het seizoen. Feyenoord slechts drie keer. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.