Zweten en puffen voor flatbewoners Dr. Ahaushof: kapotte lift zorgt voor frustraties

2 augustus 2018 om 16:53
nl
Het is zweten en puffen geblazen voor de flatbewoners aan de Dr Ahaushof in Tilburg. Sinds zondag is de lift kapot, en dus moeten de bewoners soms tien verdiepingen oplopen met de trap. Voor sommige bewoners is de maat nu vol. "Je komt amper de deur uit. Je leeft een beetje in een isolement."
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door
Florian van Velthoven

Bellboy, het bedrijf dat de lift repareert zegt dat er een storing is die moeilijk te verhelpen is. In overleg met de Vereniging van Eigenaren is besloten om de storing te onderzoeken voordat er onderdelen worden vervangen.

'Het duurt mij te lang'
Peter Raaijmakers, die op de zesde verdieping woont, begint langzaam zijn geduld te verliezen. "Er is mij verteld dat er bijna een oplossing is gevonden, maar waarschijnlijk doet de lift het dan pas eind deze week. Het duurt mij erg lang." Bovendien is een loopje met de trap een vermoeiende activiteit. "Ik heb last van mijn heup en van mijn rug. Het is best een flinke klim als je op de zesde verdieping woont."


De buren van Raaijmakers hebben inmiddels eieren voor hun geld gekozen en hebben de flat verlaten. "Mijn buurman is naar zijn vakantiehuisje in Zeeland gevlucht en de buurvrouw, die in een rolstoel zit, is naar de camping vertrokken. De hele verdieping staat leeg", grapt Raaijmakers.

'Je komt de deur amper uit'  

Harry van Gool, die op de negende verdieping woont, kan ook niet lachen om de kapotte lift. "Hij blijft veel thuis nu de lift niet meer beschikbaar is. "Je komt het huis bijna niet meer uit. Ik ben niet meer de jonste, ik ga niet meer als een jonge hond die trap op en neer rennen. Je bent echt een beetje geïsoleerd."


Het beklimmen van de trappen is voor Van Gool een hele expeditie. "Bij elke verdieping ga je ven uithijgen. De laatste drie verdiepingen doe ik in een keer. En vervolgens ga ik hier in de stoel liggen en dan als een hond uithijgen", lacht Van Gool.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!